Mærsk-fond vil give en milliard til folkeskolen

Folkeskolen får en milliard kroner i donation fra A.P. Møller-fond.

A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal har besluttet at donere en milliard kroner til den danske folkeskole. Det oplyser fonden torsdag i en pressemeddelelse.

- En endnu bedre folkeskole ligger fonden meget på sinde, siger Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla, der er formand for fonden, i en pressemeddelelse.

- En vellykket skolegang, hvor børnene lærer mest muligt, er helt central både for det enkelte barn og for Danmark som helhed. Børn og unge er Danmarks fremtid, siger hun.

Fonden ønsker, at pengene skal gå til opkvalificering og efteruddannelse af undervisere og skoleledere.

Ud over et ønske om en bedre folkeskole er formålet med donationen at markere 100-året for Mærsk Mc-Kinney Møller, som døde i april sidste år. Mærsk Mc-Kinney Møller var i mange år formand for fonden.

De mange penge vil blive stillet til rådighed fra 2014. Det markerer 200 året for undervisningspligtens indførelse i Danmark.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt siger om donationen fra A.P. Møller Fonden til folkeskolen:

- Jeg er meget glad for, at A.P. Møller Fonden med sin store donation yder et bidrag til at udvikle den danske folkeskole. Folkeskolen er hele Danmarks skole. Den er af afgørende betydning for de muligheder, som vores børn og unge får senere i livet. Regeringen har derfor med støtte fra et bredt flertal i Folketinget netop aftalt en reform, som vil gøre en god folkeskole bedre. A.P. Møller Fondens donation er en god nyhed, som vil styrke den udvikling af folkeskolen, der sker i de kommende år.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Københavns lufthavn

Lufthavnen fyrer igen medarbejdere

aalholm_kirke.jpg

playKrig mellem præster og menighedsråd: "Jeg har det elendigt", siger formand

fiskeauktion

playFiskegrossist i vildrede efter mink-aflivning: Frygter at brænde inde med tonsvis fiskeaffald

Boligpriser

Stigende boligpriser er blevet førstegangskøberes mareridt - få boligøkonomens bedste råd her

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere