Mærsk-fond donerer millioner til københavnsk museum

A. P. Møller Fonden har doneret knap 15 millioner til Københavns Museum.

Københavns Museum slår næste år dørene op til nye lokaler og nye oplevelser for museumsgæsterne. 

A.P. Møller Fonden har doneret 14,9 millioner kroner til museet, der hører under Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns Kommune.

- Der skal lyde en kæmpe tak til A.P. Møller Fonden for den generøse donation, som skal bruges på at give Københavns Museums besøgende mulighed for at opleve Københavns historie på en nyskabende måde, lyder det fra kultur- og fritidsborgmester Niko Grünfeld fra Alternativet. 

Ny version af miniaturemodel

I de nye udstillinger får publikum mulighed for at foretage en rejse gennem byens historie.

En central del af oplevelsen bliver ’Københavnermodellen’. Det er et udstillingsrum, som skaber overblik over de nedslag i tid og sted, der møder gæsterne i de andre udstillingsrum.

Det er en moderne og interaktiv pendant til den keramiske miniaturemodel af byen, der stod foran museets tidligere domicil på Vesterbrogade, og som københavnerne har efterspurgt lige siden den blev nedtaget.

I de nye lokaler på Stormgade i indre by kommer der i stedet en ny og anderledes version. Her vil historien om hovedstaden vil blive fortalt gennem et 2D-gulvkort i skala 1:2000, der viser hele København, som den ser ud nu, en film, der projekteres på alle vægge, og 3D-modeller af udvalgte bygninger i skala 1:200.

- Vores medarbejdere arbejder på at skabe et museum, som kan levere unikke oplevelser til byens borgere. Vi går nu i gang med at søge efter de helt rigtige samarbejdspartnere til projektet, så det kan være klar til åbningen, fortæller Louise Jacobsen, der er museumschef på Københavns Museum. 

Det nye Københavns Museum skal efter planen åbne i januar 2019.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik