Mærsk-chef: Lavtlønnede må gå ned i løn

Danske lavtlønnede mister jobbet, hvis de ikke går ned i løn, mener Mærsks chef Nils Smedegaard Andersen.

Lavtlønnede danskere må gå ned i løn. Ellers flytter deres virksomheder til udlandet, fordi de ikke kan klare sig i konkurrencen. Det siger A.P. Møllers-Mærsks topchef, Nils Smedegaard Andersen, i et interview med Berlingske.

- Det skal være muligt for flere at komme ind på arbejdsmarkedet, og det forudsætter blandt andet, at virksomheder kan tiltrække og ansætte folk til en lavere løn, så vi kan beholde produktion i Danmark, siger han til avisen.

- Ikke alle har høje uddannelser eller er velkvalificerede til mere avancerede job, og med de lønninger, vi betaler i Danmark, er der nogle, som ikke er konkurrencedygtige med indere, tyskere eller svenskere. Derfor forsvinder job ud af landet, siger han.

Danmark bør konkurrere på internationale vilkår

Nils Smedegaard Andersen mener, at Danmark enten må konkurrere på internationale vilkår eller se velfærden smuldre.

Socialdemokraterne og De Radikale roser Nils Smedegaard Andersen for at fokusere på bedre lønkonkurrence. De vil dog ikke sænke lønnen for ufaglærte og lavtuddannede.

SF's politiske ordfører, Jesper Petersen, finder hans udtalelser "skræmmende".

- I Tyskland kan nogle almindelige lønmodtagere ikke leve af lønnen fra et fuldtidsjob. Den form for fattige i arbejde har vi ingen grund til at ønske os, siger Jesper Petersen til Berlingske.

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, roser Mærsk-chefen for at rejse debatten, selv om der ikke findes en "snuptagsløsning".

- Vi skal først og fremmest sørge for at uddanne og opkvalificere os, så vi kan være med i konkurrencen om videnjob, men vi skal også sikre, at vores løn ikke stiger mere end i udlandet, så vores konkurrenceevne bliver forringet siger Lars Løkke Rasmussen til avisen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

20200407-124606-L-1920x1279we

Byggede luksusboliger i Nordsjælland: 18 udenlandske arbejdere anholdt

aalholm_kirke.jpg

playKrig mellem præster og menighedsråd: "Jeg har det elendigt", siger formand

fiskeauktion

playFiskegrossist i vildrede efter mink-aflivning: Frygter at brænde inde med tonsvis fiskeaffald

Boligpriser

Stigende boligpriser er blevet førstegangskøberes mareridt - få boligøkonomens bedste råd her

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere