Mærkværdige stier dukker op flere steder: Bliver delikat insektbuffet

Mærkelige stier der ikke fører nogen steder hen. Men måske gør de alligevel på sigt. De skal nemlig danne rammerne om en insektbuffet.

Normalt er en sti noget, der kan lede dig fra et sted til et andet. Men i Ballerup vil der i løbet af de næste par uger dukke flere mystiske stier op, der umiddelbart ikke virker til at have nogen funktion. Det har de dog alligevel, bare ikke for mennesker.

Naturkvalitetsudvalget i kommunen har besluttet at hjælpe bier og andre bestøvende insekter ved at lave bede og såkaldte bistriber flere forskellige steder.

quote Vi måler ikke på, om det rent faktisk gør, at der kommer flere insekter. Men når vi nu stiller gratis "mad" frem til dem, så skal de jo nok komme.

Thomas Christensen, naturmedarbejder i Ballerup

- Det bliver striber med forskellige blomster. Vi sår i alt 28 forskellige blomsterarter, der skal være med til at gøre livet for de bestøvende insekter bedre, fortæller Thomas Christensen, der er naturmedarbejder i Ballerup til TV 2 Lorry.

Blomster skal være til glæde for alle

De første blomster vil være at se allerede til næste år, og Thomas Christensen opfordrer til, at man lader være med at betræde bistriberne, når blomsterne begynder at spire.

- Men alle er velkomne til at komme og plukke buketter af blomsterne, for der kommer forhåbentlig til at være så mange, at der er nok til, at man også kan tage nogle af dem med hjem, siger han.

Bestanden af vilde bier er truet.
Bestanden af vilde bier er truet.
Foto: Jens Nørgaard Larsen - Ritzau Scanpix

Udover bier er sommerfugle, natsværmere og fluer også blandt de bestøvende insekter, og generelt er der en tilbagegang blandt den type insekter. Derfor håber de i Ballerup Kommune på, at man med de mange nye blomster kan være med til at hjælpe de små dyr.

- Vi måler ikke på, om det rent faktisk gør, at der kommer flere insekter. Men når vi nu stiller gratis "mad" frem til dem, så skal de jo nok komme, lyder det fra Thomas Christensen.

Ballerup Kommune vil i samarbejde med interesseorganisationer gøre op mod 17 hektar af kommunens jord mere bivenlig, enten ved bede eller ved bistriber.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik