Mærkbare konsekvenser af skadestuers nattelukning

Efter bare tre måneders nattelukning på seks af Region Hovedstaden ti skadestuer begynder de mærkbare konsekvenser at vise sig.

Der er nemlig ikke ansat flere læger til at håndtere de ekstra patienter på de tilbageværende åbne skadestuer, og det har betydet ekstra hårdt pres på personalet.

På eksempelvis Hvidovre Hospital er der fortsat kun en enkelt læge om natten til at behandle patienterne på skadestuen, på trods af en stigning på 66% i patienthenvendelser sammenlignet med sidste år.

Formanden for Danske Patienter, Lars Engberg, siger til MetroXpress, at det er hovedrystende forkert at lade unge uerfarne læger stå med et så massivt arbejdspres, da det øger risikoen for fejl- eller overbehandling.
På Hvidovre Hospital afviser vicedirektør Lars Mogensen dog , at lægernes arbejdspres udgør en risiko for patienterne.

Formand for Region Hovedstadens udvalg for kvalitetsforbedringer, Kirsten Lee (Rad.V.) kan ikke se problemet, og mener, at der er noget galt med lægernes uddannelsesniveau, hvis de klager over belastningen.

Vi har mere om historien i aften kl. 19.30. Hvis du har oplevet lange ventetider på en skadestue, hører vi meget gerne fra dig på vores facebookside: Facebook.com/lorry.dk


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik