Mændene dominerer i kommunalpolitik i hovedstaden

I går blev den samlede kandidatliste for opstillede til kommunalvalget offentliggjort. Og tager man et nærmere kig er det tilsyneladende stadig mændene, der har bukserne på i hovedstadsområdet.

For bare 34, 2 procent af kandidaterne i vores område er samlet set kvinder. Det skriver DR P4 København.

Der er dog stor forskel mellem de forskellige kommuner, således er hele 44 procent af kandidaterne i Lyngby-Taarbæk kvinder, hvor det bare er 27 procent i Albertslund Kommunalforsker ved Københavns Universitet, Kasper Møller Hansen, siger:

- En af de grunde, der kan være, det er at der er flere højtuddannede og højere gennemsnitsindkomst i Gentofte og Lyngby-Taarbæk end i nogle af kommunerne syd for København, så det kan være en medvirkende årsag til, at der er lidt ekstra plads til også at have tid til kommunalpolitik, siger Kasper Møller Hansen til DR P4 København.

Og skulle man frygte at den ulige fordeling giver demokratisk baghjul til kvinderne, så er der råd at hente, mener Kasper Møller Hansen.

- Vælgerne har faktisk en tendens til at flytte kvinderne op ad listen i forhold til, hvor de er placeret på partiets liste. Så vælgerne har faktisk ret meget at skulle have sagt, siger Kasper Møller Hansen. Det siger han til DR P4 København.

På landsplan er 30 procent af kandidaterne kvinder.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Jacob Gowland Jørgensen

playFamiliefar trodsede rejsevejledninger: - Jeg har brug for at komme væk fra hverdagen

mændenes hjem

Hjemløse sælger juletræer og får indtjeningen i egen lomme

FÆRDIGT INDSLAG(3)

playTingbjerg bygger sig ud af den hårde ghettoliste - beboer frygter opdelt lokalsamfund

Pernille Rosenkrantz-Theil

Minister i samråd om svigt på kostskole: Det må ikke kunne ske

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere