Mænd forsøgte at sjæle Marias hund: "Jeg vil advare andre"

Hunde kan være et eftertragtet bytte for kriminelle. I Dansk Kennelklub har man oplevet en stigning i hundetyverier de seneste ti år.

- Jeg tænker mere over nu, hvor jeg går henne, når jeg er alene, fortæller den 22-årige hundejer Maria Kryger til TV 2 Lorry. 

På hendes faste luftetur nær Kastellet og Langelinje i København blev hun og hendes hund nemlig opsøgt af to mænd, der tilsynladende ikke havde rent mel i posen. 

- Jeg bliver mistænksom, da den ene mand begynder at massere min hund på maven, som om han undersøger den, fortæller Maria Kryger. 

Lidt efter forsøger manden, at hive selen af hunden, men hun råber højt til ham, at den altså er chippet, hvorefter hun stikker af med hunden. 

Hun  ringer både efter sin kæreste og politiet, som sender en patruljevogn, der desværre ikke finder de formodede hundetyve. 

Maria Kryger er ikke den eneste hundeejer, der har oplevet en sådan ubehagelig epsiode. 

I Dansk Kennelklub har man nemlig set en stigning i hundetyverier de seneste ti år, skriver BT. 

Problemet er blevet så stort, at hundeejerens organisation sågar har lavet en række retningslinjer, hvor de blandt andet fraråder folk at efterlade deres firbenede venner uden for butikker, hvis de ikke kan se dem indefra.

- Det her er ikke kun et storbyfænomen. Hunde bliver stjålet fra haver, biler og uden for butikker. Derfor er vi gået ud med en generel udmelding, hvor vi fraråder folk at efterlade deres hunde, hvis de ikke kan se dem. Det er rigtig ærgerligt, men det dur bare ikke mere. Risikoen er for stor, siger presseansvarlig i Dansk Kennelklub, Lise Lotte Christensen til BT

Hun fortæller videre til avisen, at det oftest er hunderacerne shih tzu, mops eller fransk bulldog, som tyveknægtene går efter. 

Maria Kryger er da også gået til medierne, fordi hun vil have historien ud til andre hundeejere. 

- Det er vigtigt for mig, at det kommer ud. Folk skal ikke være helt vildt påpasselige, men hundeejere skal tænke over, hvad de vil gøre, hvis de er alene i en sådan situation. Jeg havde aldrig tænkt over det, før jeg stod midt i det, siger hun, og tilføjer:

- Chancen for at du reagerer i ordentlig tid er vel større, hvis du er forberedt.  

Heldigvis har hendes kun 11 måneder gamle unganske vizla, Alpha, ikke lidt overlast. 

- Jeg har trænet hende til ikke at være bange for fremmede, og hun var rigtig dygtig. Hun syntes bare, at det var hyggeligt at blive rørt på maven, og troede vi legede, da vi stak af. 

Københavns Politi har ikke registreret flere tilfælde af forsøg på hundetyverier.

Gode råd fra Dansk Kennelklub

Sådan undgår du, at din hund bliver stjålet

- Hunden skal være ID-mærket med chip eller tatovering (så den har et ”stelnummer”), og den skal være registreret i Dansk Hunderegister. Det er lovpligtigt. Hvis du har købt en DKK-stambogsført hund, er disse forhold i orden, når hvalpen forlader opdrætteren. Ellers skal du selv sikre dig, at hunden er korrekt ID-mærket og registreret.

- Oplysningerne i Dansk Hunderegister skal være opdateret med korrekt adresse og besidder.

- Hunden bør ikke efterlades uden for butikker, hvor man ikke kan holde øje med den inde fra butikken. Det gælder ikke mindst hvalpe og små hunde.

- Man kan købe snore med en låseanordning, som gør det vanskeligere at fjerne hunden hurtigt, hvis man har låst snoren til noget solidt. Men tænk på, at en tyv hurtigt kan fjerne hele halsbåndet og blot tage en lille hund eller hvalp i en taske eller under frakken.

- Det er nyttigt at have vellignende, opdaterede billeder af hunden – både på papir og elektronisk – så man hurtigt kan fremstille efterlysningsannoncer.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik