To mænd er fængslet for millionsvindel

To mænd er fængslet i en sag om såkaldt kædesvig. De mistænkes for at have svindlet for over 30 millioner.

To mænd på 42 og 46 år er onsdag blevet fængslet i tre uger, sigtet for at have snydt det offentlige for flere millioner kroner i moms, skat og arbejdsmarkedsbidrag.

De to blev sammen med fire andre anholdt under en stor aktion, som politiets særlige bandeenhed Task Force Øst tirsdag gennemførte i samarbejde med Københavns Politi, Københavns Vestegns Politi og Skat.

Onsdag blev tre fremstillet i grundlovsforhør, sigtet for svindel til mindst 25 millioner kroner.

- Men beløbet bliver formentlig højere. De 25 millioner kroner er opgjort den 20. august, og siden er der efter vores opfattelse unddraget yderligere omkring otte millioner kroner, siger politifuldmægtig Andreas Kjærulff fra Task Force Øst.

At den ene af de tre blev løsladt kom ikke bag på Andreas Kjærulff, der var anklager i grundlovsforhøret.

- Han havde en mindre rolle og er sigtet for medvirken. De to fængslede er efter vores opfattelse hovedmændene i sagen,

siger han.

Ved tirsdagens aktion blev omkring 10 adresser ransaget, og politiet har beslaglagt papirer og et større kontant beløb.

- Vi har efterforsket i lidt over et halvt år, og vi har i dag fokuseret på en virksomhed i Rødovre, fortalte Lisbeth Jessen, der er leder af efterforskningen i Task Force Øst, tirsdag til Ritzau.

De anholdte er mistænkt for såkaldt kædesvig. Det drejer sig om, at virksomheder bruger flere forskellige underleverandører for at sløre, hvem der unddrager beløbene, og for at dække over den sorte arbejdskraft, der anvendes.

Der er ofte tale om et simpelt koncept for svig, der foregår ved hjælp af uregistrerede virksomheder, fiktive fakturaer, sort arbejde, stråmænd og identitetstyveri. Virksomhederne lukker ofte, så snart myndighederne henvender sig.

I grundlovsforhøret fandt dommeren, at der er begrundet mistanke om, at de to mænd er skyldige i sigtelsen og besluttede at fængsle dem. Det sker for at undgå, at de påvirker efterforskningen.

Begge valgte at tænke over, om de vil kære afgørelsen til landsretten.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik