To mænd dømt for tvivlsomme transaktioner i vekselkontor

To mænd anker til Østre Landsret, efter at de fredag blev idømt tre og fire års fængsel i Københavns Byret.

To mænd er fredag i Københavns Byret blevet idømt tre og fire års fængsel i en sag mod to vekselkontorer i København. Mændene er begge dømt for forsøg på groft hæleri.

Det oplyser anklager John Catre Nielsen fra Bagmandspolitiet til Ritzau.

Gennem de to vekselkontorer fik kunder vekslet i alt 30 millioner kroner, uden at transaktionerne blev meldt til myndighederne, sådan som hvidvaskloven kræver det.

- Efter anklagemyndighedens og nu også rettens vurdering, har der ikke været tvivl om, at de 30 millioner kroner kunne stamme fra kriminalitet, hedder det i udtalelse fra John Catre Nielsen.

- Med hælerierne og overtrædelserne af hvidvaskloven kan de have medvirket til, at organiserede kriminelle fik gjort sorte penge hvide, og det er en grov forbrydelse.

Selskaberne bag vekselkontorerne, Dancash Investments ApS og Dan-Cash ApS er blevet idømt bøder på henholdsvis 10,5 millioner kroner og 4,5 millioner kroner, skriver Ritzau videre.

Bagmandspolitiet havde krævet i alt 30 millioner kroner i bøder, men selskaberne slap altså med det halve.

Derimod fik mændene, den 47-årige Dirgham Hekmat Ateya al-Jeburi og den 55-årige Mohammed Turki Atiyah Alamakses, den fængselsstraf, som John Catre Nielsen havde argumenteret for.

Begge mænd blev indtil videre fradømt retten til at drive erhvervsmæssig virksomhed både herhjemme og i udlandet - uden selv at hæfte hundrede procent for virksomhedens forpligtelser.

Derudover må de heller ikke beskæftige sig med valutaveksling.

- De to mænd er blevet dømt for forsøg på hæleri, fordi de i vekselkontoret har foretaget en masse transaktioner, der ikke er registreret, og pengene kunne derfor stamme fra kriminalitet, siger John Catre Nielsen til Ritzau.

Mændene har under sagen nægtet sig skyldige, og de ankede på stedet deres domme til Østre Landsret.

Også Dan-Cash ApS ankede på stedet, mens Dancash Investments ApS udbad sig betænkningstid.

Bagmandspolitiet vil først nærstudere byrettens dom, før der tages stilling til en eventuel anke, siger anklageren.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik