Mælkebønder er på spanden

Småbørnsfamilierne er glade. Supermarkederne sælger mælk til spotpriser, mens landets godt 4000 mælkeproducenter er på spanden, skriver DAGBLADET Roskilde.

- Man kan ikke fortænke forbrugerne i, at de køber den billige mælk. Men de skal bare vide, at de dermed er med til at skubbe til en udvikling, der alt andet lige betyder, at der bliver færre til at producere i fremtiden, siger gårdejer Klaus Hansen fra landsbyen Sigersted mellem Ringsted og Roskilde.
Her er den barske hverdag, at han på årsbasis kommer til at tabe 1,2 millioner kroner, fordi afregningsprisen fra mejeriet Arla er helt i bund. I forhold til sidste år er den en krone lavere pr. liter.
- Jeg tror ikke, det bliver bedre før efter 2010. Hvis der ikke kommer en eller anden form for statslig hjælpepakke, så vil mange producenter være tvunget til at stoppe, vurderer Klaus Hansen.
Finanskrisen spiller ind på flere områder. Forbrugerne i hele Europa er tilbageholdende med at købe f.eks. ost og yoghurt. Lagrene af smør og mælkepulver i USA og Europa bugner og svarer nu til omkring 20 procent af årsforbruget.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik