Madspild på hospitaler og plejehjem skal væk

Hospitaler, plejehjem og kantiner kasserer alt for meget mad. Nu blæser miljø- og fødevareministeren til kamp mod madspildet. På Rigshospitalet er de allerede i gang.

På Rigshospitalet laver de to storkøkkener i Glostrup og på Blegdamsvej i København i alt cirka 3000 måltider om dagen. Her arbejder man allerede med at undgå madspild, fortæller Helle Hansen, som er funktionschef for Enhed for Mad og Drikke.

- Når vi skar kage ud tidligere, smed vi altid kageenderne ud. I dag bruger vi dem til romkugler. I dag bruger vi også stort set alt affald fra grøntsager til eksempelvis grøntsagsfond, siger Helle Hansen til ritzau.

Den realistiske ambition er ifølge Helle Hansen, at kun 14 procent af maden skal gå til spilde. Når indsatsen lykkes rigtig godt, kan hospitalets køkken lige nu nøjes med at smide 17 procent væk.

Og miljø- og fødevareminister Eva Kjær Hansen vil have madspild bekæmpet på alle hospitaler og plejehjem. For ifølge Miljø- og Fødevareministeriet svarer madspildet til, at 700 indkøbsvogne fyldt med mad hvert år ryger direkte i skraldespanden. Det svarer til mere 30.000 ton mad.

Derfor vil miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen, Venstre, nu hjælpe storkøkkener med at mindske madspildet med et nyt initiativ.

- Det er skidt for både miljøet og bundlinjen, og det fortæller mig, at der er et behov for nye løsninger til at undgå madspild, udtaler Eva Kjer Hansen i en pressemeddelelse.

Derfor slipper hun nu et hold af "madspildsjægere" løs landet over.

Et besøg af en madspildsjæger kan mindske madspild i storkøkkener med op til 50 procent. Det viser tal fra Teknologisk Instituts nye divison AgroTech.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik