00:55

Det var i denne tunnel, at Mads Skjoldsøge blev dræbt i November 2015

Mads Skjoldsøges familie: Vi kan aldrig tilgive drabet

Retssagen mod den 17-årig dreng, der er tiltalt for drab på Mads Skjoldsøge fra Hillerød, starter onsdag.

'At Mads grundet en mindre uoverensstemmelse måtte betale med sit liv, kommer vi aldrig til at kunne forstå og tilgive. Man må ikke tage et andet menneskes liv. Det kan alle normale mennesker forstå.'

Sådan skriver den knivdræbte Mads Skjoldsøges familie i en pressemeddelelse, inden retssagen mod en 17-årig dreng, der er tiltalt for drabet, onsdag starter i Retten i Hillerød. 

Det bliver den første af fire retssager, hvor han er anklaget for at have stukket Mads Skjoldsøge i brystet med en kniv.

Forbrydelsen skete i november 2015. Knivstikket resulterede i, at den 17-årige handelsskoleelev Mads døde af sine kvæstelser få timer senere, og det har bragt hans familie ud i en stor sorg. 

'Vi håber på stor retfærdighed i denne sag, og vi har tillid til det danske retssystem. Der er bare det, at der ikke er en forklaring i sådan en sag, der kan tilgive, at den formodede drabsmand var nødt til at tage vores søn fra os', skriver familien i pressemeddelsen. 

Det var en ganske almindelig eftermiddag, da Mads Skjoldsøge mistede livet. Han havde tilbragt dagen på skolebænken på Hillerød Handelsskole, hvor han var elev. Men først på eftermiddagen blev han ifølge flere vidner hentet af tre nogenlunde jævnaldrende drenge. 

De førte ham ud af bygningen og ned på et nærliggende stisystem, hvor forbrydelsen fandt sted i en tunnel.  

  Foto: TV 2 Lorry

Teenagedrengenes kontrovers skulle efter sigende være opstået nogle dage tidligere, da de alle deltog i den samme fest. 

Selv om politiet kort efter blev alarmeret, og Mads blev bragt på hospitalet, stod han ikke til at redde, og han døde få timer efter.

Politiet anholdt kort efter tre unge fyre. To af dem blev varetægtsfængslet efter et grundlovsforhør ved Retten i Hillerød. Retssagen mod den formodede gerningsmand, der var 16 år på gerningstidspunktet, starter onsdag.

Ud over at være tiltalt for knivstikkeriet, er han også tiltalt for ulovlig våbenbesiddelse, besiddelse af en mobiltelefon på en lukket institution og overfald på en af bostedets pædagoger.

Retssagen mod den den 17-årige dreng afgøres efter planen den 17. juni.