Mads Mikkelsen og Arcel: Vi kommer stærkt igen

Både Nikolaj Arcel og Mads Mikkelsen har fået om muligt endnu mere blod på tanden, når det gælder en Oscar.

Selvom slaget om den eftertragtede Oscar er tabt for danskerne denne gang, hvor "En Kongelig Affære" måtte se sig slået af den østrigske "Amour", så er to af dansk films største stjerner klar til at melde sig ind i kampen, når det gælder Danmarks fremtidige Oscar-chancer.

Det Danske Filminstitut peger allerede nu på, at én af de danske kandidater til at repræsentere de rød-hvide farver i Hollywood næste år kan være Thomas Vinterbergs "Jagten".

Og det er noget, Mads Mikkelsen, der spiller hovedrollen i både "En Kongelig Affære" og "Jagten", også håber på.

- Jeg synes, det ville være fantastisk, for jeg synes, at Thomas (Vinterberg, red.) har lavet en fantastisk film. Men der skal meget fodarbejde til, fortæller han til Ritzau.

- Jeg vil for mit vedkommende gøre alt, hvad jeg kan, for at det sker, siger han.

Instruktør Nikolaj Arcel, der stod bag dette års Oscar-bud, er også klar til at springe op på hesten igen.

Det er bestemt ikke sidste gang, han har haft en film med i Oscar-kapløbet, hvis han selv skal bestemme.

- Jeg har en tanke om, at det kunne være sjovt at komme tilbage. Man kan gøre ligesom Susanne Bier - først er man bare med og om et par år, så tager man statuetten med hjem, siger Nikolaj Arcel med henvisning til Susanne Biers Oscar-historie, der først bød på en nominering for "Efter Brylluppet" i 2007, men som først sejrede med "Hævnen" i 2011.

Samtidig er han fuldt bevidst om, at han som 40-årig instruktør i en branche, hvor der sjældent er nogen pensionsalder, har tiden foran sig.

- Vi når det nok, siger han og smiler.

- Der skal ikke gå sport i den, hvor man bare laver en film for at få en Oscar. Så går det galt. Man skal lave en film, fordi man virkelig gerne vil, siger instruktøren.

- Men selvfølgelig vil jeg gerne tilbage. Nu har jeg fået blod på tanden, siger han.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik