Mads Brügger: "Palads er et postmoderne firser-mareridt"

Langt de fleste af Lorrys brugere ønsker at bevare Palads Teatret, men radiochef Mads Brügger vil gerne have bygningen jævnet med jorden.

DSBs planer om at rive Palads ned for at gøre plads til et storstilet højhusbyggeri, falder ikke i god jord blandt de fleste.

I en afstemning ønsker flere end 29.000 af TV 2 Lorrys brugere af bevare den ikoniske bygning, mens 3000 gerne ser det nye højhus tårne sig op over Vesterport.

Men også tungtvejende kulturelle stemmer har meldt sig også i debatten om Palads’ usikre fremtid. En af dem er Mads Brügger, der til daglig er programchef på radiokanalen Radio24syv.

Han kan ikke udstå synet af bygningen med de kulørte pastelfarver, som kunstneren Poul Gernes udsmykkede i 1989.

- Jeg synes det er en fremragende idé at rive det ned. Palads er på ingen måder bevaringsværdigt, og det Poul Gernes gjorde med den dengang så flotte hvid bygning, har totalt smadret den. Det er et postmoderne firser-mareridt, som skal stoppes, lyder det hårdt og kontant fra Mads Brügger.

Radiochefen giver ikke meget for de røster i debatten, der helst ikke ser, at der sker en udvikling i byen.

- Jeg synes, det er enormt bagstræberisk, at når der er nogen, der vil bygge noget nyt i København, så melder der sig et råbekor af hattedamer og folk, der har en fod i gamle dage. Hvis der er et område i København, der minder om et downtown-område, så er det netop der, hvor Palads ligger. Det er ikke fordi jeg vil have alt revet ned, men jeg synes det er oplagt at prøve noget nyt.

Museumsinspektør på Louisiana, Anders Kold, sagde tidligere tirsdag til Politiken, at det vil være en komplet tragedie at rive Palads ned. Over for TV 2 Lorry uddyber han:

. Jeg mener, at Palads er et stykke særpræg og et stykke københavnsk historie. Jeg vil kalde det et eksemplarisk hus, og det er i det offentlige rum det mest markante eksempel på, hvordan man tænkte i den periode, siger Anders Kold.

- Selvfølgelig skal en by udvikles, men det der kommer i stedet, skal være bedre og et tilskud til byen. Nu har jeg set den her visualisering af det, som investorerne gerne vil lave, og det er ikke imponerende. Nu har jeg rejst meget rundt og set en masse, og vi kommer til at ligne alle de andre. Det er virkelig markedets grimme ansigt, siger Anders Kold.

Mads Brügger er modsat Anders Kold meget begejstret for de nye byggeplaner.

- Palads har stået sin prøve, og det har ikke bestået. Det er det værste fra firserne. Nu står det ved siden af Axel Towers, som jeg er tilhænger af, og det fremhæver endnu mere, hvor grimt Palads er. Det nye projekt taler med Axel Towers og bringer noget fremtid og noget modernitet ind i det område, siger han til TV 2 Lorry.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik