Madkoncept må lade livet: "Vi har ikke økonomi til at drive det længere"

Konceptet Madsamling, hvor man online kan bestille varer fra lokale producenter og afhente det i en fysisk butik, dør ud.

Madsamling Danmark har ikke længere økonomi til at drive konceptet videre, og derfor har man valgt at skrive ud til kunder, at man lukker ned for konceptet allerede den 19. oktober.

- Det er superærgerligt og meget trist, lyder det Madsamling Danmarks landechef, Søren Kielgast.

- Vi har siden januar 2017 åbnet 16 madsamlinger i hele landet, og faktisk har vi haft 23, hvoraf nogle har været på pause, fordi salget ikke har været godt nok. Og det er udfordringen for os, siger landechefen til TV 2 Lorry.

I Lorrys sendeområde er der i alt 10 madsamlingsteder. Tre i Nordsjælland, to i Roskilde, to i Køge og tre i København. Før sommerferien åbnede to af stederne i hovedstaden på Frederiksberg og Nørrebro.

Konceptet gik ud på, at en række lokale producenter indleverer varer til en af de to fysiske afhentningssteder. Men økonomien har vist sig ikke at slå til, og derfor bliver man nødt til at dreje nøglen om.

Svært at få model til at fungere

- Det har taget længere tid at åbne de enkelte madsamlinger, end vi havde estimeret fra start, og alt i alt må vi sande, at der ikke er økonomi til at drive det længere, siger Søren Kielgast og uddyber.

- Hver gang vi har åbnet et nyt sted, har der været masser af interesse og opbakning og nye medlemmer, men det daler simpelthen for hurtigt, og det har nok været for svært at få vores model til at fungere, fordi folk skal bestille på forhånd. Forbrugerne har mange tilbud og er vant til at handle hurtigt i forhold til, hvad man skal spise i dag eller i morgen, men når et madsamlingssted åbner for salg, så er det otte dage, før man modtager sine varer forklarer han.

Søren Kielgast vil gerne takke både kunder, værter og producenter for de knap to år konceptet nåede at leve. Og nu håber han på, at nye projekter kan se dagens lys på baggrund af de netværker, som Madsamling Danmark har været med til at skabe.

Kort nyt

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik