Madfestival hylder hovedstadens street food

Det er yt at spise mad på porcelæn og med hvid dug. Emma Gad vender sig muligvis i graven, men hypen fortsætter.

Man må håbe, at stanken har lagt sig i weekenden omkring Københavns søer, hvor årets tørke har blotlagt bundens rådne alger

For fredag den 10. august og weekenden ud er der madfestival langs vandet, og der skulle gerne dufte af lækre argentinske empanadas, italiensk porchetta og saftige, danske bøffer. 

Bag festivalen står Kitchen Collective og Rebel Food, der begge dagligt arbejder med mad fra food trucks, og tanken er, at hylde konceptet der er med til at sikre madeksperimenter i den danske hovedstad.

Det kræver simpelthen mindre for nye erhvervsdrivende at åbne et gadekøkken frem for en hel restaurant. 

- For os er Street Food en platform, hvor madiværksættere såvel som etablerede restauranter kan lege med mad i mødet med de spisende mennesker i øjenhøjde på gadeplan, skriver man i indbydelsen. 

 
 
Foto: Tue Søiberg

Borgmester uddeler pris

Festivalen vil byde på mad fra hele verden.

De lokale omgivelser vil dog også være repræsenteret, idet Nørrebro Bryghus leverer drikkevarer, mens den socialøkonomiske virksomhed FRAK, der til dagligt forsøger at få flere unge fra bydelen i arbejde, hjælper til med afvikling og oprydning. 

Man vil uddele to priser for henholdsvis "Årets Street Food'er" og "Årets Særpris" på Søpavillonen søndag den 12. august. 

Det gøres af en jury, som blandt andet består af kultur- og fritidsborgmester Niko Grünfeld og Lasse Skjønning, der står bag GRØD. 

Læs mere på facebooksiden Street Food om Søerne

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik