Foto: Ty Stange

Madfestival får flere penge og en festivalplads

Copenhagen Cooking indgår i nyt samarbejde for at skabe en endnu større madfestival i København. Målet er en gastrofestival i verdensklasse.

Københavns madfestival, Copenhagen Cooking, vokser sig større, stærkere og mere international i 2016. Det fortæller festivalens nye direktør, Stine Lolk, til TV 2 Lorry.

I 2016 får hovedstadens madfestival således nye muskler at spille med i form af en fordobling af budgettet. Festivalen får også et nyt navn: Copenhagen Cooking & Food Festival.

Den nye festival er et partnerskab mellem Copenhagen Cooking og Food Organisation of Denmark. Ud over en fordobling af budgettet er ambitionen også at styrke festivalens internationale fokus og tiltrække madfolk fra hele verden

- Man kommer til at mærke, at vi kommer til at bruge flere kræfter på internationale begivenheder, hvor vi inviterer nogle udenlandske kokke til København. Der kommer også flere store begivenheder i festivalen, og så kommer der en decideret festivalplads, siger nyudnævnt festivaldirektør for Copenhagen Cooking Stine Lolk til TV 2 Lorry og fortsætter:

- Festivalen vil fortsat være spredt ud over hele byen, men nu kommer der altså også en central festivalplads, hvor der fx vil være fødevareproducenter, madværksteder, maddebatter og en kokkescene med kokkekonkurrencer.

Copenhagen Cooking startede i 2004 og er gradvist vokset gennem årene. I år bød festivalen på cirka 150 begivenheder, knap 100.000 besøgende og 20.000 solgte billetter.

Og netop den udvikling vil den nye festivaldirektør holde fast i.

- Vi skal blive ved med at udvikle København som spiseby. Vi må ikke hvile på laurbæerne, siger Stine Lolk til TV 2 Lorry.

Den nye festival afvikles første gang fra 19.-28. august 2016.