Madboderne på Papirøen kæmper for at holde god hygiejne

Det kræver planlægning og systematik, når hygiejnen skal sikres i streetfood-boder på Papirøen. Falafelboden "Fala Fala" har blandt andet en tidligere ansat fra den amerikanske burgergigant Mcdonald's til at sikre at alt kører snorlige.

En opgørelse fra  Fødevarestyrelsen viser, at der inden for det sidste år af og til er blevet givet mellemfornøjede smileyer til spisesteder på Papirøen. Der er endda også enkelte gange uddelt bøder. 

Men Fødevarestyrelsens generelle indtryk er, at streetfood-stederne tager hygiejnen seriøst og arbejder grundigt med den. 'Fala Fala' har også oplevet, at få anmærkninger.

- Hvis der har været noget, har vi slået ned på det og fået ryddet op i det med det samme. Om sommeren når vi har utrolig meget gang i den, kan tingene gå lidt hurtigt. Men vi gør, alt hvad vi kan for at holde det ordentligt, siger Patrick Bachmann som ejer 'Fala Fala'. 

System skal sikre orden i sagerne

Normalt forbinder man de farverige boder på Papirøen med alt andet end Mcdonald's gyldne måge. Men da 'Fala Fala' skulle bruge en medarbejder til at lave et system, som sikrer, at de forkerte fødevarer ikke blandes, at temperaturen i køleskabet altid er, som den skal, og at opvasken bliver holdt adskilt fra salaten, blev deres nye ansatte en tidligere burgervender.

- Vi har lige ansat en tidligere driftschef fra Mcdonald's til professionelt at at stå for alt, hvad der sker bagved. Alle tjeklister, alle indkøb, alt. Så det sker lige efter loven, siger indehaveren.

De store mængder mad, der skal produceres for at tilfredsstille alle kunder, kom bag på holdet bag 'Fala Fala' i starten. Nu har de tilpasset produktionen, så de hele tiden kan sikre frisk mad.

- Vi ændrede vores produktion, så vi ikke længere har samme mængde mad i boden. Vi fik nogle af leverandørerne til at skære nogle af varerne til på forhånd, og vi begyndte at møde meget tidlig om morgenen for at løse problemerne, siger han til TV 2 Lorry. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik