Måske slut med "Tistortion": Gadefest fordobler toiletter

Distortion opsætter i år dobbelt så mange toiletter som sidste år. Det sker på baggrund af et krav fra Københavns Kommune.

Deltagere i Distortion ved, at mange i den feststemte folkemængde tisser på gader og i baggårde. 

Det skaber en knap så festlig lugt for dem, der bor i nabolaget til daglig. 

Det problem forsøger Distortion og Københavns Kommune nu at komme til livs ved at opsætte dobbelt så mange toiletter som sidste år. 

Krav fra kommunen

Der bliver opsat 1.200 toiletter til Distortion i år. Det sker på baggrund af et krav fra Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune. 

- Helt overordnet skal vi sikre, at Distortion kommer i bedre balance med byen. Det skal naturligvis sikres, at der er toiletter nok, at hærværk bliver forebygget, og at musikarrangementer bliver placeret, så sikkerheden og et balanceret støjniveau er i højsædet, lyder det i en tidligere pressemeddelse fra Morten Kabell, der er Teknik- og Miljøborgmester i København. 

25.000 liter urin

De foregående år har mange klaget over lange køer til toiletterne til Distortion. De kommende dages gadefester vil vise, om fordoblingen i antallet af toiletter betyder, at færre tømmer blæren andre steder. 

Distortion opsætter blandt andet særlige luksustoiletter på Nørrebro og Vesterbro til folk, som har købt det såkaldte gadearmbånd og andre billetter.

Ifølge festivalens egne beregninger resulterer hver gadefest i mindst 25.000 liter urin. Og så har man kun regnet med, at hver festdeltager tisser én gang.

Distortion forventer samme antal deltagere som sidste år - 150.000 mennesker per dag på gaden.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik