To mødre og to døtre fra Kano- og Kajakklubben Nord i deres festlige udklædning. Foto: PR-foto

165 deltagere var mødt frem for at støtte kampen mod brystkræft. Foto: PR foto

Starten er gået. Foto: PR foto

1 af 3

Lyserød lørdag: Kajak-kvinder med kæmpe kasser indtog Furesø

165 deltagere var i dag med til det årlige kajak-kvindeløb Lyserød Lørdag til støtte for kampen mod brystkræft.

"Er vi klar til at gå i gang. Jaa ! Er vi klar til at gå i gang. Jaaaa!" 

Sådan lød kampråbet lørdag formiddag på Furesøen.

Her var 165 deltagere tilmeldt Kano- og Kajakklubben Nords årlige kvindeløb Lyserød Lørdag til støtte for kampen mod brystkræft.

Det er niende år i træk, at Kano- Kajakklubben Nord i samarbejde med Dansk Kano og Kajak Forbund afvikler stævnet for at støtte en god sag, og samtidig for at samle en gruppe kvinder fra klubberne til et socialt og sjovt fællesskab med en alvorlig bagkulisse.

-  Ideen med at støtte Lyserød Lørdag i kano- og kajakregi blev for ni år siden fostret her i klubben, og vi er både glade for og stolte over, at stævnet her hos os samler flere og flere deltagere og samtidigt, at ideen med at støtte denne gode sag har bredt sig til andre, siger formanden for Kano- og Kajakklubben Nord, Peter Harpsøe Engel, i en pressemeddelelse.

165 deltagere var mødt frem for at støtte kampen mod brystkræft. Foto: PR foto

Det store arbejde klubben hvert år lægger i arbejdet med at arrangere det populære kvindeløb har to formål.

- Dels vil vi gerne lave et arrangement, som appellerer til kvinder med det formål at få så mange kvinder på banen som muligt, og dels at støtte det gode formål, siger Peter Harpsøe Engel.

Og den kombination har vist sig at bære frugt. Kvinderne ved Lyserød Lørdag løbet går all in, hvor hygge og kreativiteten står på højkant hvert år, hvor kinderne overgår hinanden i festlige og fantasifulde udklædninger af både dem selv og deres både.

Læs også Vil bryde tabu om brystkræft: Viser ar for at hjælpe andre

En lille gruppe, der i den grad stak af i udklædning i år, var to mødre og to døtre fra Kano- og Kajakklubben Nord, der var klædt ud i choking pink samt lyserøde flæser, blomster og store struttende bryster.

-  Vi er med for tredje år i træk, og vi hygger os med det, for vi elsker at være sammen med alle de andre kvinder fra både vores egen klub og andre klubber i et rent kvindeløb, der samtidig støtter det gode formål, siger en af mødrene, Jane Vekslund.

Det er 10. år Kræftens Bekæmpelse arrangerer Lyserød Lørdag og det er som sagt niende år, at Kano og Kajakklubben Nord støtter arrangementet ved ubeskåret at give hele overskuddet fra tilmeldingsgebyr samt salg af kaffe og kage i klubbens café.

Læs også Hver anden med brystkræft i Region H. behandles ikke til tiden