Lysere tider for bolig-sælgere

Salget af parcelhuse begynder så småt at røre på sig igen i Nordsjælland. Det vurderer home-ejendomsmægler Lone Bøgh Henriksen med i alt 14 home-forretninger, der strækker sig lige fra Højbro Plads i København over Holte og Hillerød til Frederiksværk i Nordsjælland. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Hun kæder sin vurdering sammen med en stigende interesse for lidt større lejligheder i København og det faktum, at der på det seneste også er blevet solgt lidt dyrere parcelhuse i Storkøbenhavn.
- I lang tid har vi kun solgt de allerbilligste boliger, men nu sælger vi igen boliger i hele prisklassen, og det er som om de almindelige mekanismer igen begynder at virke på boligmarkedet, siger Lone Bøgh Henriksen.
Hun henviser herefter til boligmarkedets fødekæde i hovedstadsområdet, hvor mange ofte starter med en billig lejlighed i København og sidenhen køber sig et parcelhus.
- Mange af de unge, der sælger i København, vil gerne flytte til Nordsjælland. Med stigende salg i København vil der også komme et stigende salg i Nordsjælland. Og der er altså grøde i markedet, hvor også mange førstegangskøbere er på banen efter de seneste års prisfald. Det er ikke en hurtigtrullende snebold, men det er en klar tendens, siger hun.