Lys idé reducerer kommunes energiforbrug til gadelys med 62 procent

Høje-Taastrup Kommune har udskiftet flere end 10.000 gadelysarmaturer til mere energivenlige og smarte af slagsen. Det giver kommunen en stor energibesparelse.

Du har hørt om smartphones, smart-tv’er, smartwatches og måske endda Karl smart i en fart.

I Høje-Taastrup er smartlights det nye sort. Eller rettere omvendt: Det nye lys.

Kommunen har i løbet af de seneste år udskiftet flere end 10.000 gadelysarmaturer til nye, der er mere intelligente og energibesparende.

De nye armaturer har LED-belysning frem for de konventionelle pærer, mens en timer dæmper belysningen med 50 procent i de sene timer mellem klokken 22 og 06 bortset fra ved lyskryds.

Og det giver en mærkbar besparelse.

Ifølge kommunen ligger energibesparelsen i omegnen af 1,6 millioner kilowatt-timer om året og cirka 682 tons CO2 om året med de nye armaturer. Det svarer til et reduceret energiforbrug til gadebelysning på 62 procent.

Derudover er driftssikkerheden på gadelamperne også blevet forbedre, forklarer Jørgen Lerhard, der er teknisk direktør i Høje-Taastrup Kommune.

- Vi har skiftet til nogle armaturer med en hel anden driftssikkerhed og garanti på end det vi havde. Leverandøren har lovet ti års garanti, og det betyder, at vi slet ikke skal lægge den indsats, vi har været vant til ved gadebelysning.

- Det er en kombination af rigtig god økonomi for kommunen, en bedre service for borgerne, og så er vi også med til at mindske CO2-udslippet, siger han.

Energiselskabet Ørsted står bag moderniseringen af gadebelysningen i kommunen, ligesom selskabet også vil varetage driften af gadelysene.

Og skulle borgerne i kommunen mod forventning opleve fejl på lygterne, så modtager Ørsted fejlmeldinger både på Appen ”Dit gadelys” og på deres hjemmeside www.ditgadelys.dk.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik