Lyngby-Taarbæk borgmester: "Vores borgere betaler meget i skat"

Lyngby-Taarbæk Kommune har et højt ældrepleje-niveau. Politikerne kan dog ikke blive enige om, hvor pengene skal komme fra for at fastholde niveauet.

Til dagens kommunalvalgdebat i Lyngby-Taarbæk Kommune var penge til ældre-området en af debatemnerne. For kommunen har et højt niveau i ældrepleje, men hvor skal pengene komme fra til at holde det samme niveau?

Det er den konservative borgmester Sofia Osmani ikke i tvivl om. 

quote - Det kan godt være, at vi har et højere niveau end andre, men vi må indrømme, at ældreområdet i Danmark er presset. 

Simon Pihl Sørensen, spidskandidat, Socialdemokratiet

- Når vi ser den demografiske udvikling, så er det rigtig, at der kommer flere ældre. Men det er der taget højde for i budgetterne, for når antallet af ældre stiger, så fremskriver vi vores budgetter tilsvarende, forklarer hun under valgdebatten. 

Hun mener derfor ikke, at der skal en skattestigning for, at de ældre i byen kan have det godt. 

Ældreområdet er presset 

Simon Pihl Sørensen, som er socialdemokraternes spidskandidat, tvivler dog på, om kommunen kan bevare det samme niveau inden for ældreplejen. 

- Det kan godt være, at vi har et højere niveau end andre, men vi må indrømme, at ældreområdet i Danmark er presset. Vi er nødsaget til at gøre op med os selv, om det er noget, vi kan køre fremadrettet. Det tror jeg faktisk ikke, vi kan, siger han. 

Han forklarer endvidere, at han ikke tror på, at kommunen kan finansiere et forhøjet ældrepleje uden en skattestigning. 

- Det tror jeg sådan set godt, at borgerne i Lyngby-Taarbæk kommune gerne vil gå med til, siger han. 

Du kan se hele debatten med blandt andre Sofia Osmani, Simon Pihl Sørensen, Søren Peder Rasmussen , Anne Jeremiassen og Henrik Peter Bang øverst i artiklen. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik