Lyngby Gymnasium vinder europæisk pris for innovation

- Det, som er lykkedes på Lyngby Gymnasium, er at gøre eleverne både innovative og fagligt stærke, lyder det fra gymnasiets rektor.

Arbejdsmarkedet efterspørger i stigende grad nytænkende medarbejdere med iværksætterevner, men få studerende møder entreprenørskab i undervisningen.

Det gælder dog ikke for Lyngby Gymnasium. Her er innovation og entreprenørskab i højsædet, og den indsats bliver nu med en europæisk pris: The Entreprenurial School Award.

quote  At tænke løsningsorienteret og kritisk er to af fremtidens vigtige kompetencer. Det kan vores elever.

Camilla Rye, rektor

- Det, som er lykkedes på Lyngby Gymnasium, er at gøre eleverne både innovative og fagligt stærke. Hos os er det ikke enten faglighed eller innovation. Det er både og. Hele vores organisation – vores måde at gentænke gymnasiet er innovativ. At tænke løsningsorienteret og kritisk er to af fremtidens vigtige kompetencer. Det kan vores elever, siger Camilla Rye, der er rektor på Lyngby Gymnasium.

Hun modtager torsdag aften den europæisk innovationspris i Riga. I alt får 17 skoler i 17 forskellige lande prisen, som gives som en anerkendelse af skolerne pionerarbejde med innovations- og entreprenørskabsundervisning i det enkelte land.

quote På Lyngby Gymnasium arbejder vi med dannelsen af det hele menneske – et homo innovaticus.

Iben Lundager Rausgaard, innovationskoordinator

På Lyngby Gymnasium er medarbejderne glade for anerkendelsen, og de mange motiverede og engagerede elever, lyder det. 

- Innovationsdidaktik er ikke et alternativ til den almindelige undervisning, men en overbygning. Man kan ikke tænke innovation uden faglighed. Eleverne bliver dygtigere, fordi de er mere motiverede og engagerede, når de løser virkelighedsnære problemer. På Lyngby Gymnasium arbejder vi med dannelsen af det hele menneske – et homo innovaticus, siger Iben Lundager Rausgaard, der er innovationskoordinator på Lyngby Gymnasium.

Kriterierne for at vinde The Entreprenurial School Award er blandt andet, at skolen skal have en klar vision og strategi for arbejdet, målrettet ressourcetildeling, efteruddannelse af lærere og involvering af lokalsamfund og erhvervslivet.

Interesserede kan læse mere om The Entreprenurial School Award her.

 

Begrundelsen for at Lyngby Gymnasium vinder The Entrepreneurial School Award 2016

  1. Lyngby Gymnasium er en pionerskole og rollemodel, med integreret entreprenørskab inden for alle fag og i alle klasser. Lyngby Gymnasium arbejder systematisk med, at eleverne uddannes til at blive entreprenører. 
  2. Alle Lyngby Gymnasiums undervisere og teams arbejdet med den innovative og entreprenørielle tilgang i alle fag. 
  3. Gymnasiet har lavet strukturelle ændringer, der muliggør denne anderledes tilgang. 
  4. Lyngby Gymnasium har et nært samarbejde med omverden. 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik