Lynchstemning mod knallertkører

En 15-årig drengs kørsel på knallert, der torsdag aften kos­tede en seks årig pige livet, har skabt voldsom forargelse i Herfølge og på Facebook, hvor debatten til tider bobler over i regulær lynchstemning, skriver DAGBLADET Køge.

I løbet af weekenden hængte ukendte gerningsmænd løbesedler op flere steder i Herfølge. Under overskriften »Barnemorder«, opremsede plakaten knallertkørerens navn, adresse og hvilken stue på sygehuset han lå på.
Skolelederen på Holmebækskolen kalder løbesedlerne grimme og ubehagelige, og noget lignende vil ikke blive tolereret på skolen.
- Vi vil ikke have, at det kommer til en hetz mod drengen, for det fører ikke til noget. Alle er enige om, at han mildt sagt har kvajet sig, og det er skrækkeligt, at det skulle komme så vidt, men drengen og hans familie er også ofre. Han har allerede fået rigelig straf, og der kommer et retsligt efterspil, siger Bente Rasmussen. Hun håber, at opmærksomheden omkring dødsulykken én gang for alle kan lægge en dæmper på problemet.
- Det er forældrenes ansvar, at deres børn kører lovligt.
Sådan indledes et brev som skolebestyrelsen på Holmebækskolen i dag udsender til alle elevernes forældre. I brevet udtrykker skolebestyrelsen sin medfølelse over for pigens forældre, men understreger samtidigt, at også den 15-årig dreng, der forsagede ulykken, går en svær tid i møde. Problemet med de ulovlige knallerter er næsten lige så gammelt som eksplosionsmotoren, og på Holmebækskolen har man længe kæmpet for at råbe forældrene op.
- Vi har talt om det her jævnligt både med forældrene og de store drenge. Nu må man på baggrund af den her ulykke - undskyld sproget - fandeme tage det alvorligt. Det er primært forældrenes ansvar at holde øje med, hvad deres børn går og laver, siger skoleleder Bente Rasmussen.
- Det er skrækkeligt, at det skulle komme så vidt, men ulykken har gjort et dybt indtryk på alle. Det tager jeg som noget positivt, og hvis vi alle tager vores ansvar på os, så tror jeg vi kan gøre noget problemet. Nu har vi set, hvor slemt det kan gå, når man ikke tager det alvorligt, siger Bente Rasmussen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik