Indtil videre har Tommy Petersen og Mia Nyegaard meldt sig ind i kampen om at blive partiets borgmesterkanidat. Flere kan nå at melde sig på banen

Lynafstemning hos Radikale: Fredag vælges ny spidskandidat

Fredag eftermiddag bliver de radikales nye spidskandidat til kommunalvalget valgt. Indtil nu har to meldt sig på banen.

Medlemmer af De Radikale i København skal stemme om en ny spidskandidat. Det sker fredag, oplyser partiet på sin hjemmeside.

Beslutningen er taget på et ekstraordinært forretningsudvalgsmøde i Hovedstadens Radikale Venstre, som er foregået onsdag aften.

Dermed er der lagt op til en lynafgørelse på mødet, som finder sted fredag klokken 17.00. Alle radikale kandidater til borgerrepræsentationen har til og med torsdag formiddag mulighed for at melde sit kandidatur til den nye formand for Hovedstadens Radikale Venstre, Viktor Dylander.

Læs også Efter Anna Mees farvel: Otte spørgsmål der presser sig på

BR-medlem vil være spidskandidat

Mia Nyegaard, der er medlem af Borgerrepræsentationen i København, har her til aften annonceret, at hun går efter at blive ny spids- og borgmesterkandidat for Radikale Venstre ved kommunalvalget i november.

- Jeg er klar til at stille mig frem som spidskandidat, fordi jeg vil et København, hvor vi har fokus på socialpolitikken, samtidig med at vi skaber fremtidens København med fokus på børn, det grønne og erhvervslivet, siger Mia Nyegaard til Politiken.

Læs også Allerslevs afløser vil gerne være spidskandidat

Det betyder, at der kommer til at blive et såkaldt "kampvalg" om posten som De Radikales borgmesterkandidat. 

Mia Nyegaards kandidatur betyder nemlig, at den radikale gruppeformand, Tommy Petersen, får modstand i kampen om spidskandidaturet. Efter Anna Mee Allerslev sagde "farvel og tak" til københavns politik blev han ellers konstitueret som ny politisk leder og fungerende integrations- og beskæftigelsesborgmester.

Og onsdag meldte han sig også på banen, som spidskandidat.

- I forhold til spidskandidaturet er der mange gode kandidater i Radikale Venstre. Jeg synes vi har masser dygtige folk, og jeg kan godt forstå, hvis nogle af dem også vil være spidskandidat for vores parti, som jeg selv holder utroligt meget af. Jeg stiller mig selvfølgelig til rådighed med et kandidatur og jeg forventer også, at der er andre der gerne vil, siger Tommy Petersen til TV 2 Lorry.

I følge Tommy Petersen er der 3-4 kandidater, der har meldt sig på banen som spidskandidat for De Radikale.

Læs også Anna Mee Allerslev: Jeg stopper de facto fra i dag