Lykke Friis begejstret for FCK’s kvinde-planer: Kom ind i kampen!

Hvis man styrker kvindefodbold, styrker man hele fodbolden, mener Lykke Friis, der er medlem af DBUs kvindekommission.

Det vækker lutter begejstring og glæde hos den inkarnerede fodboldfan og formand for DBU’s kvindekommission, Lykke Friis.

- Jeg synes, det er fremragende. Kom så, FCK – kom ind i kampen, siger hun, da TV 2 Lorry sætter hende stævne på græsset ved sommerhuset. 

Lykke Friis, der foruden at være tidligere minister også er prorektor ved Københavns Universitet, har selv spillet fodbold i sine yngre dage.

Det er derfor hjerteblod for hende, der understreger, at ”kampen” her ikke kun er en kvindekamp.

- Det er en kamp for at styrke fodbolden. Det er også derfor, man ser, at storklubber i udlandet som Bayern München og Manchester City kaster sig ud i kvindefodbold. De ved, det styrker, deres brand og deres ry. De har brug for at appellere til begge køn. Så kommer der så at sige flere kunder i butikken, siger hun.

quote Se på hvor få, der kommer til superliga-kampene og hvor få, der gider se superligakampene i tv. Vi har brug for at gøre noget nyt og ruske op i fodbolden

Lykke Friis, medlem af DBUs kvindekommssion

Styrker hele fodbolden

En styrkelse af kvindefodbold vil nemlig styrke hele fodbold – både den, der spilles af drenge og mænd og den, der spilles af piger og kvinder.

- Ved at styrke kvindefodbolden sker der også det, at fodbolden som sådan vil være i stand til at konkurrere med andre sportsgrene og sofaen. Se på hvor få, der kommer til superliga-kampene og hvor få, der gider se superligakampene i tv. Vi har brug for at gøre noget nyt og ruske op i fodbolden, og der kan det med kvinderne faktisk godt være en af måderne, hvorpå der kommer lidt hjælp til selvhjælp, mener Lykke Friis.

Sammen med blandt andet tidligere statsminister og nuværende international chef for Red Barnet, Helle Thorning-Schmidt sidder hun i DBU’s kvindekommission, der skal komme med nogle idéer til, hvordan det skal lykkes få piger og kvinder til at blive i fodboldstøvlerne – og hvordan man kan tiltrække nye.

Største pigesport allerede

Det igangværende EM i kvindefodbold er i den sammenhæng opmuntrende, mener Lykke Friis.

- Pigefodbold er den største sport for piger i Danmark, og vi ser, at det sagtens kan tiltrække tv-seere. Da seningen peakede under kampen forleden var der 600.000 seere, siger Lykke Friis.

Hun kalder det ”et digebrud”, hvis FC København gør alvor af tankerne om at oprette et kvindefodboldhold.

- Det vil virkelig være noget, der får kvindefodbolden til at rykke i Danmark, siger Lykke Friis, der – selv om hun i dag har sin FCK-trøje på, som hun fik i fødselsdagsgave – privat holder allermest med Bayern München.

FIRE ANBEFALINGER FRA KVINDEKOMMISSIONEN

1. Tal om begge køn –  Dansk fodbold består ikke af Landsholdet og Kvindelandsholdet.
2. Flere kvinder på de centrale poster i fodboldens verden.
3. Piger skal trænes ordentligt – også af andre kvinder.
4. Styrket indsats for de bedste – investering og udvikling.

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik