Lussing til FCK i Parken: FCN vinder 3-1

FC København snublede for anden superligakamp i træk, da de mandag aften tabte 1-3 til FC Nordsjælland.

En stime på over halvandet år blev mandag aften brudt, da FC København tabte 1-3 på hjemmebane til FC Nordsjælland.
Det er første gang, de forsvarende mestre har tabt på eget græs i Superligaen siden 24. marts sidste år.

FCK lignede langt fra et hold, som mange allerede har udråbt til danske mestre.

Dertil var der alt for mange mangler hos københavnerne. Blandt andet på midtbanen, hvor Thomas Kristensen ikke leverede noget kreativt fremad banen. Som FCK-fan må man savne en type som Atiba Hutchinson, der tidligere bragte idéer til det offensive spil.

Omvendt viste FC Nordsjælland gode takter i det offensive på trods af, at holdet startede uden en decideret topangriber. Nordsjællænderne stod højt på banen, kom frem til flere chancer og midt i anden halvleg faldt 1-0-målet så.

Efter flere fejl i FCK-forsvaret landede bolden hos FC Nordsjællands Søren Christensen, som i feltet sikkert sendte bolden i mål bag en sagesløs Johan Wiland.

Inden målet var Andreas Laudrup i øvrigt tæt på at score, da han via en FCK-spiller sendte bolden på overlæggeren.

Og efter en halv time øgede gæsterne føringen til 2-0 efter fantastiske kombinationer omkring FCK's felt, hvor bolden til sidst endte hos Tobias Mikkelsen, som let kunne score tæt på mål.

I den episode udstillede nordsjællænderne et usikkert FCK-forsvar, som var uden karantæneramte Sölvi Ottesen.

Og på grund af Mathias "Zanka" Jørgensens langtidsskade var træner Roland Nilsson nødt til at stille med det svenske flop Peter Larsson i midterforsvaret. Han var ikke specielt god.

Der var rigeligt med chancer i kampen efter 2-0-målet. Andreas Laudrup og Søren Christensen var således tæt på for udeholdet, inden Nicolai Stokholm scorede til 3-0 efter en god time.

Og selvom FCK-topscorer Dame N'Doye fik reduceret til slutresultatet 10 minutter før tid, endte det fortjent med en Nordsjælland-sejr.

Det bringer FC Nordsjælland op på Superligaens andenplads - fire point efter FCK.