Lunkne anmeldelser til murstens-musicalen Jordens Søjler

Musical-udgaven af moppedrengen af en bog, Jordens Søjler, bliver blandet modtaget af anmelderne, der mener, at tre timer er for lang en musical.

1000 sider. 

Det er noget af en mursten af en bog, der i disse dage konverteres til en vaskeægte musical på Østre Gasværk. 

Tre timer lang er musicalen, der præsenterer én for sukkersød kærlighed og ægte ondskab i et middelalderdrama med store følelser, hvis omdrejningspunkt er opbygningen af en katedral.

quote Der skal bygges en kirke, fødes en søn, begås frygteligt mange overgreb, voldtages og myrdes, smedes en bunke uhyrlige skumle planer og misbruges en pokkers masse magt.

Jyllands-Postens anmelder, Henrik Lyding

Torsdag havde musicalen premiere, men anmelderne har ikke lutter rosende ord til overs for opsætningen. 

Jyllands-Postens anmeldere mener, at forsøget på at koge 1000 sider ned til tre timers teater efterlader tilskueren en smule forpustet. 

"For der skal bygges en kirke, fødes en søn, begås frygteligt mange overgreb, voldtages og myrdes, smedes en bunke uhyrlige skumle planer og misbruges en pokkers masse magt, inden omsider - tre timer senere - står der for vores øjne, katedralen til Guds ære", skriver Jyllands-Posten, der gav musicalen tre stjerner. 

 Berlingskes anmelder dryssede også kun tre stjerner over Jordens Søjler. 

"Det er ikke lykkedes af forjage indtrykket af forpustet lufthavnsroman. Scene på scene ligner og afløser hinanden i Jacob Schjødts velovervejede, men også hæsblæsende instruktion. Hurtigt videre. Hele tiden. I tre timer", skriver Berlingske. 

Middelalderlig skønsang 

Ikke helt enig er til gengæld Politikens anmelder, der har givet musicalen hele fem stjerner.

"Alt i alt må man sige, at Jordens Søjler er en fremragende forestilling af internationalt format. Musikken er af sådan en høj kvalitet, at den sagtens ville kunne finde vej til eksempelvis denne anmelders grammofon", skriver Politiken. 

Især skuespillernes røst bliver rost af alle medierne. Jyllandsposten går så langt som at sige, at sangerne redder hele aftenen, på trods af at anmeldereren mener, at opsætningen ikke indeholder et ærligt hit. 

TV 2 Lorry tog med skuespillerne fra Jordens Søjler til England for at besøge katedralen, der inspirerede forfatteren Ken Follett. Se med. 

Skuespiller Laus Høybye inspireres af katedralenn, som hans rolle i Jordens Søjler, Jack, forsøger at bygge færdigt. 

Østre Gasværk er et perfekt kirkerum

Meget skal gå galt inden katedralen i Jordens Søjler endelig står færdigt. 

Men et af de største plusser i anmeldelserne af musicalen er Østre Gasværk selv. 

"Gasværkets rå vægge og himmelhøje svæv er oplagt til en fortælling fra 1100-tallets England om magtkampe mellem gode og onde kræfter, om svimlende kærlighed og bundløst had", skriver Berlingske, og det er både Politiken og Jyllands-Posten enige i. 

Bestselleren Jordens søjler har solgt over 25 millioner eksemplarer internationalt, og det danske teater har sikret sig verdensrettighederne til at opføre bogen som musical. 

Indsatsen giver respekt af samtlige anmeldere, men fundamentet til musicalen er ikke helt fuldent. 

Maria Lucia Heiberg Rosenberg og Laus Høybye er hovedrolleindehavere i musicalen Jordens Søjler. 
Maria Lucia Heiberg Rosenberg og Laus Høybye er hovedrolleindehavere i musicalen Jordens Søjler. 

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik