Lundbeck-aktien lukker med stigning på 19 procent

Lundbeck-aktien steg voldsomt i løbet af onsdag efter fremlæggelsen af en stor spareplan, der betyder lukning af 300 arbejdspladser i Valby.

Efter fremlæggelsen af en milliardspareplan onsdag er Lundbeck-aktien sendt i stigning på Fondsbørsen. Aktien lukkede onsdag i kurs 201,000. Det svarer til en stigning på 19,01 procent.

Stigningen sker på en dag, hvor Lundbecks nytiltrådte topchef, Kåre Schultz, har præsenteret en massiv spareplan for medicinalkoncernen.

Planen, som topchef Kåre Schultz har lanceret, skal spare tre milliarder kroner i omkostninger hos Lundbeck, som formentlig må sige farvel til omkring 1000 ud af knap 6000 medarbejdere. Heraf nedlægges omkring 300 stillinger i Danmark.

Det var allerede tidligt på dagen tydeligt, at nyheden om spareplanen faldt i investorernes smag.

En halv time efter børsåbning blev Lundbeck-aktien handlet til en kurs, der lå 13 procent over tirsdagens lukkekurs.

Senere onsdag var kursen et par gange så høj, at stigningen var større end 25 procent.

- Vi skal have en højere profitabilitet, hvis vi skal kunne investere i udviklingen af Lundbeck og nye lægemidler og dermed skabe værdi for patienter, medarbejdere og aktionærer.

- Med planen vil vi nedbringe vores omkostninger med omkring tre milliarder kroner årligt med fuld effekt i 2017, lød det tidligere onsdag fra Kåre Schultz, administrerende direktør for Lundbeck.

Analytikere har rost planen, som skal skabe bedre balance mellem indtægter og udgifter i Lundbeck, der blandt andet er presset af dalende indtjening på grund af kopiprodukter.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik