Lun "julegave" til Ishøjs varmekunder

Varmeforbrugerne i Ishøj skal have millioner tilbage i december

Der er godt nyt til fjernvarmekunderne i Ishøj.  De skal have penge tilbage, og beløbet er så stort, at det kan lune betragteligt i en ellers dyr julemåned.

Det samlede beløb er på 14 millioner kroner, og det betyder, at Ishøjs fjernvarmekunder i gennemsnit får 1500 til 2000 kroner retur. Ishøjs byråd har besluttet, at pengene skal udbetales som engangsbeløb, og det kommer til at ske i næste måned - den altid voldsomt dyre december.

-Det glæder mig, at det er lykkes os at forhandle en lille julegave på plads til kommunens varmeforbrugere. Det har været afgørende for byrådet, at pengene bliver udbetalt som et engangsbeløb, så det er noget, der kan mærkes hos den enkelte husstand. Byrådet lægger vægt på, at varmeforbrugerne får penge tilbage, som de har betalt for meget, og derfor har krav på,” siger Ishøjs borgmester Ole Bjørstorp.

Der er flere grunde til at borgerne nu får den klækkelige decembergave. Vestegnens Kraftvarmeselskab (VEKS) har betalt en stor regning til Ishøj Varmevæk efter fire års leje af varmeværket - og samtidig blev varmepriserne i sidste halvdel af 2015 sat ned.

Pengene bliver i første omgang udbetalt til boligselskaberne i kommunen. De skal derefter sørge for den videre formidling af pengene.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

den lille havfrue

Chefredaktør dømmes for at dæmonisere Den Lille Havfrue

Vedat

playSætter telefoner i stand og forærer dem væk: "Ingen skal mangle det, jeg manglede"

Nicolai 2 pix

galleryNicolai med Tourettes fik tæv på gaden: "Jeg vil ALDRIG gemme mig væk"

Den Sønderjyske By

Omdiskuteret og langvarig boligsag kommer nu for retten

Ishøj

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere