Foto: TV 2 Lorry

Lukning af asylcenter presser styrelse

- Situationen er overordentlig vanskelig, siger Udlændingestyrelsen om lukning af Auderød asylcenter.

Alt imens strømmen af asylansøgere til Danmark vokser med rekordfart, siger Halsnæs Kommune nej til at forlænge sin aftale med Udlændingestyrelsen om at indkvartere flygtninge i Auderødlejren.

Med udgangen af denne måned lukker centret, og der skal derfor findes nye pladser til de 700 asylansøgere, som i øjeblikket bor i centret.

- Vi står i en overordentlig vanskelig situation med at finde pladser til de cirka 700 beboere oveni de rekordmange andre, vi skal skaffe tag over hovedet, udtaler direktør i Udlændingestyrelsen Henrik Grunnet i en skriftlig kommentar til Ritzau.

- Vi arbejder både lokalt i Halsnæs Kommune og rundt i hele landet for at finde løsninger, siger han.

Asylcentret i Auderød i Nordsjælland har huset asylansøgere siden 2010, men skulle efter planen lukke, da bygningerne skal bruges til et idræts- og sundhedscenter.

Det helt ekstraordinære behov for at skaffe indkvartering fik imidlertid Udlændingestyrelsen til at bede om en forlængelse af aftalen frem til marts 2015.

Men på et byrådsmøde torsdag aften afviste et snævert flertal anført af Venstre og Dansk Folkeparti anmodningen.

Nye tal offentliggjort fredag viser, at der alene i august var omkring 2300 personer, der søgte asyl i Danmark.

Så mange er der ikke registreret på en enkelt måned gennem de seneste fire et halvt år, og det lægger pres på asylcentre over hele landet, oplyser Dansk Røde Kors.

- Det er en ekstraordinær situation, som ikke mindst giver travlhed i vores modtagecentre, hvorfra asylansøgerne hurtigt bliver flyttet ud i blandt andet midlertidig indkvartering, for eksempel campinghytter, siger asylchef Anne la Cour.

Foruden campinghytter og hoteller, er det i denne uge blandt andet lykkes at skaffe plads til 270 asylansøgere på to nedlagte plejehjem i Norddjurs Kommune.

Også Beredskabsstyrelsen er bedt om at hjælpe med at skaffe indkvartering, oplyser justitsminister Karen Hækkerup (S).