Lufthavnen vokser: Det giver flere store fly over København

Københavns Lufthavn forventer i løbet af ti år at gå fra 30 millioner til 40 millioner passagerer om året. Og passagererne kommer fra nye steder i verden.

Københavns Lufthavn står midt i en milliard-stor udbygning. Den er sat i gang, fordi de hos lufthavnen forventer, at helt nye grupper af mennesker ude i verden vil få råd til at tage flyet og besøge København.

Det er blandt andet andet kineserne og inderne, som får flere penge mellem hænderne. Og det betyder, at der er flere der rejser. Sådan lyder vurderingen fra cheferne i lufthavnen. 

quote Der er rigtig mange mennesker, der rykker op i middelklassen og begynder at flyve. De fleste af dem har ikke prøvet af flyve endnu.

Kristian Durhuus, driftsdirektør, Københavns Lufthavn

- Luftfarten vokser på verdensplan. Det gør den især i lande som Kina, Indien, det øvrige Asien, Afrika og Latinamerika. Her oplever de en vækst, hvor der er rigtig mange mennesker, der rykker op i middelklassen og begynder at flyve. De fleste af dem har ikke prøvet af flyve endnu, siger Kristian Durhuus, der er driftsdirektør i Københavns Lufthavn, til TV 2 Lorry.

Flere og større fly i luftrummet over Amager

Når der ude i verden er flere mennesker, der begynder at flyve, så giver det en del flere fly i luftrummet over Amager.

- Det betyder ikke, at antallet af fly fuldstændig eksploderer. For samlet set vil det gennemsnitlige fly blive større. Så der er flere passagerer per fly, siger driftsdirektør Kristian Durhuus.

quote Det betyder ikke, at antallet af fly fuldstændig eksploderer. For samlet set vil det gennemsnitlige fly blive større. Så der er flere passagerer per fly.

Kristian Durhuus, driftsdirektør, Københavns Lufthavn. 

70 starter og landinger ekstra om dagen 

I lufthavnen satser de på, at der om et par år vil være 10 procent flere fly, der hver dag skal lande og lette fra banerne på Amager. Mange af dem bliver de mellemstore langdistancefly med plads til 350 passagerer.

Lige nu er der hver dag omkring 720 fly, som enten lander eller letter i lufthavnen. Men i løbet af få år vil det det tal stige med 70 starter og landinger på daglig basis, lyder lufthavnens egen vurdering.

De flere starter giver også flere job i lufthavnen og i hele hovedstadsområdet. 

- Det skaber masser af arbejdspladser. Lige nu arbejder der 23.000 mennesker i Københavns Lufthavn. Og det antal vil vokse i titusindvis i takt med, at væksten kommer, siger driftssirektør Kristian Durhuus. 

quote Det skaber masser af arbejdspladser. Lige nu arbejder der 23.000 mennesker i Københavns Lufthavn. Og det antal vil vokse i titusindvis

Kristian Durhuus, driftsdirektør, Københavns Lufthavn

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Bengt Holst

Forsvarede offentlig aflivning af giraf - nu stopper Zoo-direktør efter 37 år

Lars Weiss

Aflyser alt: Københavns overborgmester tvunget i isolation

rørledning banedanmark

playHer bliver et kilometerlangt kabelrør bugseret gennem København i kæmpe manøvre

fakkeloptog peter bangs vej

Borgere går fakkeloptog for at mindes trafikdræbt femårig

Tårnby

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere