Lufthavnssmutvej er nu halvt færdig

Snart vil passagerer der rejser let kunne komme hurtigere igennem Københavns Lufthavn.

Københavns Lufthavn er lige nu i gang med en større ombygning, og i dag nåede man en ny milepæl.

Èn af tingene, man er ved at opføre, er en bro, der forbinder metrostationen med sikkerhedskontrollen, og den er nu halvvejs.

Årsagen er, at 53 procent af lufthavnens passagerer udelukkende rejser med håndbagage, og derfor ikke behøver krydse gulvet i terminal 3, men i stedet kan nøjes med at bevæge sig direkte mod lufthavnens sikkerhedskontrol.

- Over halvdelen af vores passagerer rejser i dag uden at checke bagage ind - de har kun håndbagage med. Halvdelen af dem, altså en fjerdedel af vores samlede passagertal, kommer med metroen, og der vil vi egentlig kunne give dem den her smutvej som gør det nemmere og hurtigere for alle, siger Kristian Durhuus, der er driftsdirektør i Københavns Lufthavn.

 

 

 

Skal sikre godt passagerflow

Når broen er færdig i slutningen af maj eller starten af juni, vil den være 100 meter lang og dermed Danmarks længste indendørs gangbro.

Baggrunden for udvidelsen er blandt andet den kraftige vækst, lufthavnen har oplevet de seneste år.

Sidste år var der 45.000 passagerer i gennem sikkerhedskontrollen de dage, hvor der var flest, men Københavns Lufthavn ved allerede nu, at der i sommer vil være dage, hvor over 50.000 passagerer skal i gennem, hvorfor et godt flow i strømmen er nødvendig.

Desuden vil sommerens ruteprogram byde på 52 flere ruter end denne vinters program.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik