Foto: CPH

Lufthavns-byggeri sætter rekord og giver genvej for passagerer

En stort nybyggeri skal skabe mindre kø og mylder for passagererne i Københavns Lufthavn.

Der er godt nyt for passagerer, der gerne vil have lidt mere fart på, når de skal igennem Københavns Lufthavn. 

Lufthavnen er nemlig i fuld gang med forberedelsen til byggeriet af Danmarks længste indendørs gangbro, skriver CPH i en pressemeddelelse.

En genvej for passagererne

Fem meter bred og 100 meter lang bliver den kommende gangbro, som skal skabe en genvej fra metroen og direkte til sikkerhedskontrollen og på den måde gøre mere plads på gulvet:

- I dag rejser cirka halvdelen af passagerne kun med håndbagage. Og da de fleste samtidig har tjekket ind hjemmefra, vil vi gøre det nemt at komme direkte fra metroen via den kommende gangbro til sikkerhedskontrollen og SAS fast track – uden først at skulle ned på gulvet i den travle Terminal 3, forklarer driftsdirektør Kristian Durhuus i pressemeddelelsen.

Også passagerer, der skal fra metroen til Terminal 2 og tjekke bagage ind der, kan bruge den nye bro som genvej.

Læs også Handel i Københavns Lufthavne: Betyder formentlig billigere fly

Ikke den eneste forandring 

Broen er en afgørende del af den store ombygning og udvidelse af Terminal 3, som samlet løber op i 250 millioner kroner.

Der er lagt nyt gulv og bygget en ny udgang fra bagagen. Meget snart starter arbejdet med en tilbygning til passagerne på 1.600 kvadratmeter – og dernæst altså en gangbro midt i terminalen.

Første etape af etape af byggeriet går i gang efter de store rejsedage i vinterferien, og gangbroen skal stå klar i juni 2018.

Læs også Trafik-kaos omkring lufthavnen: "Umuligt at arbejde i frostvejr"