Lufthavnens kropsskanner fangede 37-årig marokkaner

En 37-årig mand fra Marokko er varetægtsfængslet efter fund af narko i maven ved en skanning i lufthavnen.

Selvom Skats nye kropsskanner i Københavns Lufthavn først blev officielt indviet af skatteminister Holger K. Nielsen (SF) mandag, så blev den første narkosluger allerede taget søndag middag.

En 37-årig marokkansk mand blev skannet, efter han landede med et fly fra Malaga. Skanningen viste tegn på narko i mandens mave, og han måtte erkende, at han havde slugt op mod 100 pakker med hash.

Manden er nu varetægtsfængslet in absentia - uden at være til stede - i 10 dage. Han kunne ikke komme til grundlovsforhøret, da han er indlagt på en hospital, hvor han og politiet venter på, at narkoen kommer ud naturligt.

Den bløde hash er nem at sluge

Det eneste, der peger på, at marokkaneren har hash i maven, er derfor mandens egen tilståelse. Normalt er det heroin eller kokain, der forsøges smuglet ind i landet ved at sluge små pakker med narko.

Men narkoafdelingen ved Københavns Politi har set flere tilfælde af hashsmuglere i lufthaven i den seneste tid.

- Vi har set en to til tre stykker med hash i maven på det sidste. Det er hash af meget høj kvalitet, så det er blødt og bøjeligt. Det er derfor let at sluge og få det gennem systemet, siger leder af narkoafdelingen Steffen Th. Steffensen til Ritzau.

Hvis mistænkte ikke vil skannes, overdrages vedkommende til politiet

Kropsskanneren er placeret i et særligt indrettet rum i lufthavnen, hvor både sikkerhedsforholdene for den mistænkte og for personalet er optimale.

En skanning giver en strålingsdosis på 3,2 uSV - til sammenligning vil en flyvetur frem og tilbage til Malaga give en stråling på 15 uSV.

Hvis tolderne ser noget mistænkeligt på skannerbilledet, eller den mistænkte ikke accepterer at blive skannet, overdrages vedkommende til politiet.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

20061111-165214-4-1920x1247we (1)

Anklage: Albaner i Kastrup brugte kryptomobiler og hemmelige rum i største narkosag nogensinde

Taastrupgård vandalisme dæk skåret op

Her har 60 biler fået skåret dæk op: Nu sætter politiet ind over for vandaler

Drab i Gentofte

15-årig før slagsmål, hvor 18-årig blev dræbt: "Tag maskering med"

Jesper Jul

playFire år efter drabet på politibetjent: Nu samler kollegas kone ind i hans minde

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere