Lufthavnen: Tre fyret for at hapse chokolade til 20 kroner

Lufthavnsansatte gennem langt retsforløb efter tyveri af en pakke mini-Twix chokolade. Værdi: 20 kroner

Det fik voldsomme konsekvenser, da tre ansatte i Københavns Lufthavn i et mandskabsrum for ansatte fra flyselskabet Norwegian tog et stykke Twix-chokolade til en værdi af 20 kroner.

Episoden blev videofilmet, og de tre blev efterfølgende fyret: Den ene for at stjæle chokoladen - den anden for at være til stede i samme rum , hvor han angiveligt bevidnede tyveriet - og den tredje for at have spist af chokoladen.  Det skriver fagbladet 3F.

Det tre var ansatte i virksomheden Select Service Partner, der leverer mad og drikke til flyselskabet Norwegian. Selskabet videoovervåger det mandskabsrum, hvor chokoladen lå, og indgav politianmeldelse, da sagen blev afsløret. Arbejdsgiveren Select Service Partner reagerede prompte med suspendering, bortvisning og afskedigelse.

Men efter en længere tur gennem retssystemet har de tre mænd nu fået oprejsning.

Norwegian: -Hvis vi oplever, at der foregår en kriminel handling i vores regi, så følger vi loven og anmelder det til politiet. Herefter er det op til andre at vurdere sagen og konsekvenserne. Hvad udfaldet bliver eller er blevet, er ikke op til os at bedømme."
Norwegian: -Hvis vi oplever, at der foregår en kriminel handling i vores regi, så følger vi loven og anmelder det til politiet. Herefter er det op til andre at vurdere sagen og konsekvenserne. Hvad udfaldet bliver eller er blevet, er ikke op til os at bedømme."
Foto: TV2/Lorry (arkivbillede)

Manden der blev fyret for at bevidne tyveriet, Benny Voldby Birk, er nemlig blevet pure frifundet for at have set tyveriet - Afskedigelsesnævnet, der behandlede sagen, vurderede, at han ikke havde mulighed for at se, hvad der foregik. Siden har han også fået  rettens ord for, at han på grund af ordblindhed ikke var i stand til at gennemskue, hvad han skrev under på, da han blev forelagt en aftrædelsesaftale.

-Det var en kæmpe oprejsning, siger Benny Voldby Birk til fagbladet 3F.

Den chokoladetyveri-mistænkte mand har også fået oprejsning. I Byretten blev han først dømt for tyveri.  Så ankede han til landsretten, som frifandt ham, fordi han "ikke havde forsæt til tyveri.

Den tredje mand - ham, der spiste et stykke af chokoladen - har ikke været tiltalt. Men han har nu fået 180.00 kroner i fratrædelsesgodtgørelse.

Arbejdsgiveren Select Service Partner har ikke ønsket at kommentere sagen over for 3F - men oplyser, at de "respekterer det fagretslige system".

-Select Service Partner kammer fuldstændig over. Det er misforstået magtudøvelse, når de fyrer ansatte på den her måde. Det er et overgreb på vores medlemmer, siger faglig sekretær i 3F, John Ø. Pedersen.

 

Samlet får de tre mand 300.000 i godtgørelse.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Københavns lufthavn

Lufthavnen fyrer igen medarbejdere

20200407-124606-L-1920x1279we

Byggede luksusboliger i Nordsjælland: 18 udenlandske arbejdere anholdt

aalholm_kirke.jpg

playKrig mellem præster og menighedsråd: "Jeg har det elendigt", siger formand

fiskeauktion

playFiskegrossist i vildrede efter mink-aflivning: Frygter at brænde inde med tonsvis fiskeaffald

Tårnby

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere