Lufthavnen bliver billigere for flyselskaber

Ny aftale giver Københavns Lufthavn bedre mulighed for at tiltrække og fastholde ruter til og fra København.

Hvis du nu var ejer af et flyselskab og gerne ville etablere en ny flyrute mellem København og for eksempel Amsterdam - så skal du betale penge til Københavns Lufthavn for at starte, lande og alle de andre ting, der følger med, når et fly skal lastes og fyldes med passagerer. Og nu har Trafik- Bygge- og Boligstyrelsen godkendt en ny takstaftale med lufthavnen, og dermed kan Københavns Lufthavn sænke sine priser med fem procent.

Det oplyser Københavns Lufthavn i en pressemeddelelse og slår i samme forbindelse fast, at priserne i forvejen blev reduceret med ti procent 1. april sidste år. Det gør Københavns Lufthavn mere konkurrencedygtig.

- CPH fastholder med de nye, lavere takster sin position som en af de billigste stor-lufthavne i Europa at flyve fra. Samtidig understøtter takststrukturen vores position som hub-lufthavn, hvor det er let og hurtigt at skifte fly, og aftalen styrker vores konkurrencekraft i forhold til de andre lufthavne i Nordeuropa”, forklarer administrerende direktør for Københavns Lufthavne A/S.  Thomas Woldbye i en pressemeddelelse.

Københavns Lufthavn er i samme forbindelse i fuld gang med en række markante udvidelser, der skal skaffe plads til langt flere passagerer. Det foreløbige mål er, at lufthavnen skal op på at håndtere 40 millioner passagerer om året.

Sidste år investerede lufthavnen to milliarder kroner i nybyggerier - og der er mere på vej.

- Vi bakker fuldt og helt op om de målsætninger om at øge Danmarks internationale tilgængelighed, som regeringen præsenterede med luftfartsstrategien. Den tilgængelighed kommer især med flere direkte flyruter til resten af verden, og her spiller vi naturligvis en vigtig rolle. Derfor har det været afgørende for os, at vi fik en takstaftale, der gør det muligt for os at fortsætte udbygningen i lufthavnen, så vi kan få plads til flere fly og flere passagerer”, siger Thomas Woldbye.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik