Foto: TV2/Lorry

Lufthavnen afviser skattesnyd

Københavns Lufthavne overholder skattelovgivningen til punkt og prikke. Sådan lyder det fra lufthavnens bestyrelsesformand, Henrik Gürtler, efter det er kommet frem, at der er sendt milliarder fra lufthavnen i skattely til Bermuda.

- Også udbyttebetalingerne til virksomhedens ejere, hvoraf staten jo er den ene, er i fuld overensstemmelse med dansk lovgivning, siger han i en pressemeddelelse.
For ifølge Henrik Gürtler handler Politikens artikler om, hvordan lufthavnens ene ejer, Copenhagen Airports Denmark, (CAD), der ejer 53 procent af Københavns Lufthavne A/S, anvender deres del af udbyttet.
- Jeg kender i sagens natur ikke til de interne forhold i det danske holdingselskab CAD, som ejes af Map Airports/MEIF Funds. Men CAD skal naturligvis også overholde dansk skattelovgivning, siger Henrik Gürtler.
Han opfordrer Skat til at foretage en undersøgelse af anklagerne med det samme.
- Som en delvis statsejet virksomhed, der er af afgørende betydning for Danmarks vækst og beskæftigelse, kan vi selvfølgelig ikke leve med at blive forbundet med anklager om skatteunddragelse, og derfor skal det selvfølgelig undersøges, siger formanden.
Han fremhæver, at Københavns Lufthavne betalte 318 millioner kroner i skat i 2010, hvilket fremgår af årsregnskabet.