Lufthavn til kamp mod lange ventetider i sikkerhedskontrol

Københavns Lufthavn ansætter mere personale efter problemer med for lange ventetiderne i sikkerhedskontrollen.

Presset fra flere rejsende har i 2016 ofte medført lange ventetider i sikkerhedskontrollen i Københavns Lufthavn. Det er ikke godt nok, lyder det fra lufthavnens direktør, der nu fremlægger en plan for at få ventetiderne ned igen.

Den nye plan indebærer blandt andet, at lufthavnen vil ansætte særligt servicepersonale til at hjælpe passagererne i gennem og dermed frigøre sikkerhedspersonale til at bemande sikkerhedskontrollen.

- Kravene til sikkerheden i lufthavnene stiger og flere og flere rejser udelukkende med håndbagage. Når der samtidig er mange flere rejsende, så øger det presset på sikkerhedskontrollen, siger Thomas Woldbye, der er administrerende direktør i Københavns Lufthavn, og fortsætter:

- Det kræver flere hænder, og derfor har vi også i dag iværksat en rekrutteringskampagne, hvor vi i løbet af det kommende år søger 80 nye medarbejdere til vores sikkerhedskontrol.

Lufthavnen har desuden taget nyt måleudstyr i brug for bedre at beregne, hvor lang tid passagererne venter på at komme igennem sikkerhedskontrollen. 

- Vores målinger har desværre ikke været præcise nok på tidspunkter, hvor der har været mange, der har stået i kø. Det er en fejl, og det vil vi gerne undskylde overfor passagererne og vores kunder, siger Thomas Woldbye. 

Det nye måleudstyr er taget i brug fra i dag, og vil fra oktober kunne vise ventetiden opdelt på den østlige og vestlige del af sikkerhedskontrollen. I dag vises et gennemsnit, men fremover vil der vises to ventetidsmålinger, så man let kan se, hvor ventetiden er kortest. 

Særligt de mange pendlere, der bruger lufthavnen på daglig basis, har været ramt, når der ikke har været forudsigelige ventetider i lufthavnen. 

- Vi ved, at pendlerne om nogen har brug for forudsigelighed på deres rejse. Vi har indført en række initiativer, blandt andet et særligt 'pendlerkort', som giver pendlerne mulighed for at komme hurtigere frem til sikkerhedskontrollen. Vi er løbende i dialog med pendlernes foreninger om, hvordan vi kan forbedre servicen for de hyppigt rejsende, siger Thomas Woldbye.

Lufthavnen satte i foråret gang i byggeriet af en større sikkerhedskontrol, der efter planen er klar i 2017. Det mere end 250 millioner kroner store byggeri vil fordoble antallet af kvadratmeter i sikkerhedskontrollen, ligesom der vil være flere securityspor.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik