Lufthavn redder strandede bilister: Betaler for ny vej

Bilister fra Dragør er afhængige af Tårnby, Øresundsbroen og lufthavnens velvilje til at sørge for vejnettet.

Stadig flere biler på vejene giver udfordringer beboerne i Dragør, der ligger afskåret for resten af hovedstaden af lufthavnens landingsbaner.  

Kun ad to veje kan man køre ud af byen og her er der ofte kø på den ene: Kystvejen, som ender i en rundkørsel, som forbinder Dragør, lufthavnen og Øresundsmotorvejen. 

- Det er ikke rimeligt, at borgerne skal bruge lang tid på at komme ud af deres egen by, sagde Kenneth Gøtterup, gruppeformand for Konservative i Dragør Byråd, til TV 2 Lorry onsdag. 

Men løsningen er på vej, lyder det nu fra Københavns Lufthavn: 

- Vi ved godt, at der har været et problem i myldretiden, og CPH er derfor klar til at levere løsninger, så rejsende, naboer og ansatte i lufthavnen ikke skal sidde i kø ved rundkørslen, siger Henrik Peter Jørgensen, kommunikationsdirektør i Københavns Lufthavn, til TV 2 Lorry. 

Dragørs bilister må enten køre ad Englandsvejen eller Kystvejen, når de skal ud af byen.
Dragørs bilister må enten køre ad Englandsvejen eller Kystvejen, når de skal ud af byen.
Foto: maps.google.dk

Kæmpe udbygning af lufthavn giver øget trafik

Lufthavnen påtager sig ansvaret for at finansiere en udvidelse af rundkørslen for enden af Kystvejen. Det er især her problemet opstår, fordi lufthavnens gæster, borgere fra Tårnby og Dragør samt biler fra Øresundsbroen mødes her. 

Man har allerede tidligere på året nedsat en samarbejdsgruppe bestående af folk fra Tårnby Kommune, A/S Øresund, der driver og vedligeholder Øresundsmotorvejen, og Københavns Lufthavn. 

Når lufthavnen betaler for udvidelsen, skyldes det blandt andet den planlagte milliardudvidelse af området, som muligvis vil øge trafikken yderligere på stedet. 

Stadig flere gæster til lufthavnen vil være afhængige af, at trafikken glider, lyder det.

-  CPH, Tårnby Kommune og A/S Øresund har startet et godt samarbejde om forbedringer af vejnettet ved Rundkørsel Øst. Vi har allerede nu fundet fælles løsninger, og CPH er klar til at investere i de nødvendige tiltag i rundkørsle, lyder det fra kommunikationsdirektør Henrik Peter Jørgensen.

Milliardombygning på vej

Man vil endnu ikke give en bestemt dato for udvidelsen af rundkørslen, men Københavns Lufthavn er allerede under forandring. Mere præcist er lufthavnenen nu gået i gang med en ombygning, der i alt forventes at komme til at koste 20 milliarder. 

Man etablerer 17 nye langdistanceruter og udbygger området ved Teminal 2 med 400 kvadratmeter. 

I forbindelse med udvidelsen af transitområdet vil lufthavnen blandt andet også bygge 28 nye butikker og spisesteder. 

I dag arbejder over 16.500 mennesker fast i Københavns Lufthavn, hvilket allerede gør lufthavnen til Danmarks største arbejdsplads. Når lufthavnen er udbygget til 40 millioner passagerer om året, forventes antallet af permanente arbejdspladser at være steget med 9.000.

Alle biler, som kommer fra Dragør, skal gennem denne rundkørsel, der forbinder lufthavnen, Øresundsbroen og Amager Strandvej.
Alle biler, som kommer fra Dragør, skal gennem denne rundkørsel, der forbinder lufthavnen, Øresundsbroen og Amager Strandvej.
Foto: maps.google.dk

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik