Fotos fra Google Maps afslører graffiti-hærværk på nye metro-tog

Det er ikke kun Cityringens metrostationer, der i den forgangne tid har været udsat for omfattende hærværk.

Flere af Cityringens hvide metrotog har været genstand for massiv hærværk, mens de har stået og ventet ved godsbaneterrænet i Sydhavnen.

Her er en række af togvognene blevet overmalet med graffiti, viser luftfotos fra Google Maps, som er taget tidligere på året.

På billederne kan man se, hvordan togene har fået påmalet store graffiti-tags i alle mulige forskellige farver, og graffitien dækker både vinduer og døre på flere af togene.

Luftfoto fra Google Maps.
Luftfoto fra Google Maps.
Foto: Google maps

Ifølge Berlingske har en borger på Twitter undret sig over de overmalede tog, som har stået på holdepladsen ud mod Vasbygade.

”Kan det virkelig passe, at de nye metrotog til Cityringen allerede er totalt overtaggede?”, spørger borgeren med henvisning til billederne fra Google Maps.

Metro Service har efterfølgende svaret følgende via Twitter-profilen MetroKBH:

”Hejsa, vi er bekendte med graffiti på vores tog, og vi gør selvfølgelig, hvad vi kan, for at sende togene pæne og rene i drift.”

Thor Wilkens, kommunikationskoordinator i Metroservice, bekræfter over for TV 2 Lorry, at flere af de nye metrotog er blevet oversprayet med graffiti. 

- Det sker engang imellem. Selvom vi har overvågning, hegn og vagtværn, kommer de (graffitimalerne, red.) alligevel ind. Det er det samme med den gamle metrolinje og S-togene. Men når det sker, renser vi det væk, så togene kan komme ud og køre igen, siger Thor Wilkens.

Massivt hærværk mod metrostationer

Metroselskabet oplyste tidligere fredag til TV 2 Lorry, at samtlige af de 17 nye metrostationer på Cityringen blev udsat for hærværk tilbage i august måned.

Der er tale om fysiske skader på eksempelvis kabler og sikringer, ”som tilsyneladende var påført.”

Ifølge TV 2 Lorrys oplysninger er kabler til styring af elevatorer og rulletrapper er blevet klippet over eller bøjet forsætligt af folk med adgang til byggepladserne.

Skaderne har krævet ekstra arbejde i form af udbedring og fornyede test af de berørte systemer, hvilket forsinkede det øvrige arbejde med færdiggørelse af Cityringen.

Med konstateringen af skaderne fik vi en ekstra udfordring. Men det er jo netop det, vi er her for. Så med en ekstra indsats – også fra entreprenørerne – er det lykkedes at overvinde problemerne. Vi er nu tæt på at have indvundet den tabte tid og forventer, at vi kan åbne som planlagt den 29. september, siger direktør i Metroselskabet, Anne-Grethe Foss i en pressemeddelelse.

Politiet på bar bund

Metroselskabet har politianmeldt hærværket til Københavns Politi. Men ifølge politiets presseafdeling har man foreløbig ikke nogle brugbare spor at gå efter.

Politiet vil derfor gerne høre fra borgere, der måtte have oplysninger, der kan bidrage til opklaringen af sagen.

Der er i tiden efter hærværket indsat vagter på metrostationerne, ligesom der også vil være ekstra mandskab på stationerne efter åbningen. Det skal medvirke til, at sikkerheden er i orden, og at eksempelvis alle rulletrapper virker, som de skal. 

Den ekstra bemanding på stationerne er aftalt mellem Metroselskabet og Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen.

Den planlagte åbning af Cityringen er den 29. september.

Kabler på Cityringens 17 stationer skåret over.

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik