Lovede svømmehal kort før valg: Fire år efter tørsvømmer børnene

Spidskandidat fra Socialdemokratiet i Lejre gik i 2013 til valg på, at der skulle bygges en svømmehal. Fire år efter er der ikke sket noget.

Valgløfter eller valgflæsk?

Det er spørgsmålet for mange, når politikerne i månederne og ugerne op til kommunalvalget går til valg på specifikke mærkesager i de kommunerne, som de er opstillet i.

quote Vi vil sikre, at der kommer en svømmehal (...) Det er et valgløfte, socialdemokraterne giver til Lejres borgere

Carsten Rasmussen, borgmester og spidskandidat, Socialdemokratiet

Men det er ikke altid, at løfterne overholdes.

I 2013 gav Socialdemokratiets spidskandidat i Lejre Kommune, Carsten Rasmussen, et klart løfte til borgerne blot få dage op til kommunalvalget.

- Vi vil sikre, at der kommer en svømmehal (...) Det er et valgløfte, socialdemokraterne giver til Lejres borgere, lød det ifølge Jyllands Posten fra Carsten Andersen, som mente, at det ikke var tilstrækkeligt, at kommunens skolebørn ikke lærte at svømme. 

Allerede dengang var modstanden fra de øvrige partier i kommunen massiv, da de ikke ønskede at poste skattekroner i projektet. Alligevel holdt spidskandidaten sig ikke tilbage.

- Jeg glæder mig rigtig meget til at få samlet et flertal i kommunalbestyrelsen bag det socialdemokratiske forslag til en svømmehal, og endnu mere til, at vi om senest fire år kan slå dørene op til svømmehallen og endelig får indfriet at man også i lejre kommune kan komme i svømmehal, sagde Carsten Rasmussen ifølge Jyllands Posten. 

Fire år og ingen svømmehal senere

Selvom fire år nu er gået, er dørene til svømmehallen endnu ikke slået op. Svømmehallen er nemlig slet ikke bygget - og end ikke på tegnebrættet.

S-spidskandidaten kom ikke i borgmestersædet efter seneste kommunalvalg, hvor Mette Toouborg fra SF i stedet trak længste strå ved konstitueringen.

quote Pengene er prioriteret til andre områder, for der er ikke andre, der vil være med til at bygge svømmehallen

Carsten Rasmussen, borgmester og spidskandidat, Socialdemokratiet

Hun forlod imidlertid borgmesterembedet i Lejre til fordel for et direktørjob i Københavns Kommune - og herefter overtog Carsten Andersen pladsen fra september 2016.

Alligevel er det ikke lykkedes for borgmesteren at samle et flertal til den svømmehal, som han gik til valg på sidste gang, selvom der i kommunebudgettet for 2016-2019 blev afsat 18 millioner kroner til en ny svømmehal.

- Pengene er prioriteret til andre områder, for der er ikke andre, der vil være med til at bygge svømmehallen, siger han til Jyllands Posten. 

Tørsvømning på skemaet

Normalt afvikles skolesvømningen i sommerhalvåret i Lejre Kommune, da skolerne her har mulighed for at bruge et friluftsbad.

Denne sommer har friluftsbadet dog været lukket på grund af renovering, og så har skolerne taget alternative metoder i brug for at lære eleverne at gebærde sig korrekt i vandet.

Her står der pludselig tørsvømning på skemaet for eleverne.

- Når vi skal skal lære dem nogle svømmeteknikker og ikke har adgang til vand, så er vi nødt til at vise dem svømmeteknikkerne ovre i grymnastiksalen, siger René Aistrup, der er viceskoleleder på Allerslev Skole, til Jyllands Posten.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik