Louisiana vil af med P-kaos

Danmark Naturfredningsforening rækker nu hånden frem for at hjælpe Louisiana med deres P-kaos på nabovejene.

Succesen er ikke til at tage fejl af - 725.000 gæster på Louisiana sidste år viser at museet er førende i Danmark og en turistmagnet af de helt store. Men medaljen har en bagside. De mange gæster kan ikke finde parkeringsplads på den lille trekant, der er sat af foran museet til P-plads.

Og det går især ud over det fredede Humlebæk fiskerleje.

- Folk smider bare øsen hvor de kan. Der smækkes med døre og vi har en evig strøm af snakkende mennesker, løbehjul, barnevogne og biler, der kører frem og tilbage dagen lang, siger Jørn Lund, beboer og formand for foreningen Humlebæk Fiskerleje.

Og  på Louisiana er de også kede af situationen.

- Vi vil gerne have et godt forhold til vores naboer, siger økonomidirektør Carsten Skjødt til TV 2 Lorry. Grundlægger Knud W. Jensen havde forudset problemet. Der findes tegninger med en plan om at etablere parkering på den anden side af vejen og kystbanen, der løber forbi Louisiana. Og i dag vil museet stadig gerne have P-plads i området der. På nogle marker, der tilhører en gammel herregård, Krogerupgård.

- Det vil være en smuk helhedsløsning., siger Carsten Skjøt. For det første vil det løse vores pladsproblem en gang for alle, for det andet vil det være en smuk måde at ankomme til museet på og så vil den gangbro vi skal bygge over banen binde to stykker skov sammen.

Men Danmarks Naturfredningsforening vil ikke have P-pladser der. For markerne er fredede som en del af "Krogerup-fredningen". 

- En P-plads der vil ødelægge hele formålet med Krogerup-fredningen. Den blev netop lavet for at bevare herregårdslandskabet, siger Peter Milan Petersen, formand for Danmarks Naturfredningsforening Fredensborg.

Fredningen  gælder på store arealer omkring den gamle herregård. Og altså også på den mark, som Louisiana gerne vil have P-plads på.

Men nu rækker Danmarks Naturfredningsforening hånden frem til Louisiana:

- Hvis de skal udvide, så kan vi bedst leve med at P-pladsen her ved kroen udvides, siger Peter Milan Petersen. Vi står på en lille parkeringsplads 200 meter nord for Louisiana. Den ligger lige op ad Humlebæk Kro. Og bag parkeringspladsen er der et stykke med fredsskov.

- Her kan der blive 90-100 pladser, viser den parkeringsanalyse, der blev lavet for nogle år siden, siger Peter Milan Petersen til TV 2 Lorry. Og foreningen kan "leve med" at fredsskoven fældes. Der skal dog plantes nyt skov et andet sted hvis man fælder fredsskoven.  Så her syntes Danmarks Naturfredningsforening at Louisiana skal overveje at lægge sin P-plads.

- Vi er som udgangspunkt positivt stemt overfor alle forslag, siger Carsten Skjøt.  - Men problemet er, at der ikke kan anlægges pladser nok på det stykke jord ved kroen, siger han.

Jørn Lund i fiskerlejet vil bare have en løsning: - Vi skal også kunne være her. Det kan ikke være rigtigt, at vi skal sættes ud af spillet i tyve år mere, siger han.

Og håber på at den dialog, der allerede er mellem museet, beboerne og kommunen nu får et løft fremad. Fremad mod et liv uden horder af biler, parkeret langs strandkanten foran den små huse i lejet.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik