Louisiana slår 20 år gammel besøgsrekord

Det nordsjællandske museum havde blandt andet succes med udstillinger af Emil Nolde og Olafur Eliasson i 2014.

Kunstmuseet Louisiana havde sidste år 648.000 gæster, og det er ny besøgsrekord for museet i Humlebæk, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Den gamle rekord stammer helt tilbage fra 1994, hvor en udstilling af Claude Monets berømte åkandemalerier trak over 400.000 mennesker til på få måneder. Dengang besøgte knap 640.000 gæster museet i løbet af året.

Det er blandt andet udstillinger af Emil Nolde og Olafur Eliasson, der har været Louisianas trækplastre, men ikke kun dem.

- Vi er selvfølgelig glade for de mange gæster, men vi er også glade for at have brudt et mønster, hvor det er en enkelt blockbuster, der giver det høje besøgstal.

- Emil Nolde og Olafur Eliasson har været populære, men hvis man ser på tallene, har museet haft mange gæster hele året, fordi vi har et bredt sammensat tilbud til folk og udvidede åbningstider, forklarer museumsdirektør Poul Erik Tøjner til Frederiksborg Amts Avis.

I sommer blev Louisiana kritiseret for at satse for meget på det sikre for at tiltrække tusindvis af gæster, men den kritik afviser museumsdirektøren.

- Jeg skelner mellem at være populistisk og populær. Populisme er at springe over, hvor gærdet er lavest, og det mener jeg ikke, at man kan sige, at Louisiana gør, siger Poul Erik Tøjner til avisen.

Rekorden i besøgstallet kommer efter en række år, hvor museet har haft høje og stabile besøgstal mellem 550.000 og 620.000 årlige gæster.

Tirsdag meddelte også Tivoli i København, at flere gæster havde lagt vejen forbi den gamle have i 2014 end året før.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

Vilde heste

play
Oplev i weekenden:
Hestesafari på Amager Fælled

Roskilde Festival

playArrangører overvejer lyntest af deltagere på Roskilde Festival

roskilde festival

Roskilde Festival klar til 2021: 29 navne er klar

Statue løftes ved Glyptoteket

playHer bliver 116 år gammel statue flyttet for første gang

Fredensborg

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere