Louisiana sikrer Knud W. Jensens hus mod nedrivning

Kunstmuseet Louisiana har droppet alle planer om at sælge Knud W. Jensens hus til nedrivning. I stedet har Louisiana Fondens bestyrelse på et møde i maj besluttet at få lavet en plan for istandsættelse af huset.

Derefter bliver ejendommen solgt med en klausul om, at en køber ikke må rive ejendommen ned. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Efter den følelsesladede debat om Knud W. Jensens hus tidligere på året, har Louisiana besluttet, at der, af Wohlert Arkitekter, udarbejdes nogle retningslinjer for istandsættelse af huset, hvorefter det sættes til salg med en klausul om, at det ikke må rives ned, fremgår det af en kortfattet meddelelse fra Louisiana til Frederiksborg Amts Avis.

Dermed bliver det Claus Wohlert, der skal lægge en plan for at sætte huset på Jacobsmindevej 25 i stand, så det fine samspil mellem det gamle sommerhus fra begyndelsen af 1900-tallet og tilbygningen fra midten af 1950'erne bevares for eftertiden.

Claus Wohlert er søn af Vilhelm Wohlert, der sammen med arkitekten Jørgen Bo skabte Louisiana i samme periode, som Knud W. Jensen og hustruen Vivi Jensen bestilte en tilbygning til huset på Jacobsmindevej 25.

Huset står tomt efter at Knud W. Jensens hustru gik bort i 2011. I løbet af sensommeren 2012 satte Louisiana gang i et salg af ejendommen, velvidende at køberen ville rive ejendommen ned og udstykke grunden for at bygge op til fire boliger.

De planer vakte stor debat i januar i år, hvor Frederiksborg Amts Avis fortalte om planerne om at rive Knud W. Jensens hus ned.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik