Louises ponyer er ren terapi for ensomme og handicappede

Terapi-ponyerne Lille Lotte og Nero er ofte at finde i Ballerup, hvor de besøger plejecentre, skoler og biblioteker. Ponyerne er en glædespreder, som kan give en terapeutisk effekt, mener dyrenes ejer.

Ro i sindet, større selvværd og styrke til at klare hverdagen.

Det er, hvad du, ifølge ponyejer Louise Nielsen, får ud af en god omgang hesteterapi. 

Af den grund har Louise Nielsen i de seneste tre år tilbudt at besøge plejecentre, skoler og biblioteker med sine terapi-ponyer ganske gratis og helt frivilligt. 

For hende er det nemlig enormt givende at dele sine dyr med folk i alle aldre.

- Jeg gør det, fordi jeg, qua mit arbejde i sundhedssektoren de seneste 23 år, har set den effekt dyr har på mange mennesker - og når jeg har muligheden for at dele mine dyr med andre, hvorfor så ikke gøre det.

- Jeg ved, hvor meget det betyder for andre, og derfor betyder det også rigtig meget for mig at gøre det. Jeg kan se en kæmpe glæde, og hvor meget det giver andre, siger Louise Nielsen til TV 2 Lorry.

Hun fortæller, at terapi-ponyen er et redskab til at opnå en bedre føling med sin krop, og det resulterer i en større kropsbevidsthed og giver et større selvværd gennem berøringen med de søde firbenede dyr.

På UUC Maglemosen var terapi-ponyernes besøg en stor oplevelse. Her var Andreas begejstret for besøget. Foto: UCC Maglemosen
På UUC Maglemosen var terapi-ponyernes besøg en stor oplevelse. Her var Andreas begejstret for besøget. Foto: UCC Maglemosen

- Vi mennesker er født med nogle basale behov, og et af dem er berøring. Der er rigtig mange, som ikke får det her nærvær fra andre. når de er ramt af sygdom, et handicap eller når de bliver gamle. Hestene indbyder til noget mere ro, og derfor har det en stor terapeutisk effekt at få den her pels under fingrene, forklarer Louise Nielsen.

Besøg hos udviklingshæmmede

På UUC Maglemosen i Ballerup, som er et uddannelsescenter for unge med udviklingshæmning, var terapi-ponyernes besøg en stor oplevelse.

- Det var helt klart mit indtryk, at det var en kæmpe succes. Vi oplevede hverken nogen, der blev bange eller forskrækkede. Tværtimod oplevede jeg kun positive reaktioner, fortæller socialpædagog Andrea Friis.

På skolen er der både kørestolselever, som oplever rigtig meget gennem sanserne, og så er der elever, som er mere kognitivt bevidste.

Louise Nielsen tilbyder besøg på blandt andet plejecentre, skoler og biblioteker sammen med hendes to terapi-ponyer Lille Lotte og Nero.
Louise Nielsen tilbyder besøg på blandt andet plejecentre, skoler og biblioteker sammen med hendes to terapi-ponyer Lille Lotte og Nero.
Foto: Privatfoto

Og for socialpædagog Andrea Friis betyder det meget, at eleverne netop kan få den her oplevelse.

-  Det kan give en ro og et indblik i den her symbiose, der kan være mellem mennesker og dyr. Der er et positivt samspil i det, som kan være svært at få med mennesker, fordi vi forventer så meget, siger hun. 

Andrea Friis udelukker derfor heller ikke, at besøget kan gentage sig.

Louise Nielsen får mange henvendelser, da hendes ponyer er ret så eftertragtede. Hun håber derfor i fremtiden, at tilbuddet om besøg med terapi-ponyer bliver mere udbredt rundt omkring i landet.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik