Leif og Aase Sommer stod frem og fortalte offentligt om deres enorme gevinst

Lottomillionærer får ubehagelige henvendelser

Ølsted-ægteparret, der vandt 114 millioner, får ikke kun søde kommentarer.

Skal man holde lav profil og gå helt stille med dørene - eller skal man dele sin glæde med andre, når man pludselig er kommet til penge? Altså sådan rigtig mange penge?

Ægteparret Aase og Leif Sommer valgte at stå frem og fortælle om deres store held, da de forleden vandt 114 millioner kroner i Eurojackpot.  Og dermed gjorde de noget, som kun meget få Lotto-vindere gør - for normalt tier folk offentligt om deres held.

Det har i Aase og Leifs tilfælde fået mange til at gratulere - men der dukker også grimme kommentarer op.

- Først var der en, der ville have os til at investere i noget, og så var der en, der havde skimmelsvamp, og en der var gift med en ludoman. Hun startede blidt, men så begyndte hun at tale grimt til mig. Det er så åbenbart bagsiden af medaljen ved at stå frem, forklarer Aase Sommer til B.T.

Læs også Leif og Aase vandt 114 millioner kroner: Det vil de købe for pengene

Flere af parrets venner har foreslået dem at investere i noget sikkerhed, og ifølge BT har de ubehagelige henvendelser fået parret ind på samme tanke.

Danske spil: Vinderne vælger selv

Det er op til Lotto-vinderne selv, om de vil stå frem, eller om de vil være anonyme. Det siger pressemedarbejder Anders Kristensen fra Danske Spil.

Og det hører da til sjældenhederne, at folk står frem med fuldt navn, når de har vundet et større beløb i Lotto.
-I de sidste mange år er det faktisk kun sket tre gange. Der var en mand fra Sjælland - og så en sønderjyde, der investerede alle pengene i en campingplads - og nu altså Leif og Aase, forklarer han.

Danske Spil spørger vinderne, om de vil give en kommentar - og siger altid til dem i samme forbindelse, at hvis de vil have fuld anonymitet, så kan de få det.

-Vi inviterede Leif og Aase ind til et møde med os, og de har selvfølgelig også snakket med vores millionærrådgiver. Men man skal huske, at når det er så stort et beløb, så kan det måske være svært at holde for sig selv - og rygterne vil begynde at gå, forklarer Anders Kristensen.
 

Læs også Dansker vandt 114 millioner i Lotto: Nu har chokeret vinder meldt sig