Lossepladsbrand skal kulegraves

Hele forløbet omkring branden på Toelt Losseplads ved Kvistgaard, der brød ud den 17. oktober 2009 og først var endelig slukket 11 dage senere, skal nu undersøges af eksperter i Institut for Beredskabsevaluering, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Instituttet blev skabt ved en politisk aftale i 2007, men lossepladsbranden i Toelt bliver instituttets første konkrete opgave, oplyser Beredskabsstyrelsen

Instituttet blev nedsat for at undersøge større og sammensatte beredskabsindsatser som for eksempel eksplosionsulykker på industrivirksomheder, terrorhandlinger og hændelser, hvor større områder har været udsat for oversvømmelser, orkaner eller snestorme.

Formålet med evalueringen af lossepladsen bliver, ifølge kommissoriet for evalueringen, at belyse, hvad der blev gjort for at forhindre brand på lossepladsen, hvad der blev gjort for at slukke branden og for at minimere konsekvenserne af branden. Endelig skal myndighedernes kommunikation med den omkringboende befolkning også evalueres.

I forvejen er politiet i gang med en efterforskning af lossepladsbranden.
Det sker efter at Nordforbrænding blev politianmeldt af miljømyndighederne for at at oplagre for meget affald på pladsen og for ikke at have informeret myndighederne om branden.

Disse spørgsmål vil instituttet derfor ikke undersøge selv, men nøjes med at inddrage resultaterne af politiets arbejde

Selve evalueringen gennemføres af en udredningsgruppe, som består af en række fagpersoner med viden om beredskab, affald og sundhed.

Meningen er, at gruppen skal aflevere et første udkast til rapport allerede den 1. juli i år. Derefter skal udkastet gennem en høringsrunde og en bearbejdning, før en endelig rapport kan udgives

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20191202-185853-5-1920x1279we

Her er den nye ghettoliste - halvt så mange ghettoer i hovedstadsområdet

MUDI collage

Lokal flyttemand med gratis hjælp til brandramte familier: ”Det er det mindste, jeg kan gøre”

20191202-185848-6-1920x1280we

playNu kommer den nye ghettoliste: Her frygter man at blive Københavns tredje hårde ghetto

anna

galleryNy vej flytter lastbiler fra baghaven - men nu er skolebørn i fare, mener beboere

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere