Lorry-brugere hylder Lise Nørgaard: Du har været en berigelse

TV 2 Lorrys Facebook-brugere var flittige til at ønske den folkekære forfatter tillykke med fødselsdagen i går.

Forlaget Gyldendal lagde onsdag gårdhave til fejringen af en af sine allermest folkekære forfattere, journalisten og manuskriptforfatteren, Matador-”mor” Lise Nørgaard.

Her var cirka 200 mennesker var med til at synge fødselsdagssang og overvære Lise Nørgaard danse med stylisten Dennis Knudsen til Bent Fabricius-Bjerres toner fra temaet til 'Olsen-Banden'.

Det var en tydelig rørt Lise Nørgaard, der talte til sine gæster.

- Det er helt utroligt, at jeg skulle opleve det her. Det var værd at blive 100 år bare for at have sådan en dag. Men jeg vil advare jer, som har sådan en dag til gode: I skal samle kræfter, fordi det kræver en vis kondition at blive 100 år, sagde hun.

Drømte om at blive berømt

Her afslørede hun også, at hun som teenager drømte om at blive berømt, og at det ikke kunne gå hurtigt nok. Men med sin høje alder har hun lært, at der også er andre ting i livet. 

- Man tænker, skidt med om man er berømt eller ej. Men når man så kommer herhen til sin 100 års dag, så er der alligevel faldet lidt af undervejs, sagde Lise Nørgaard.

Men det var ikke kun de fremmødte, der ønskede Lise Nørgaard tillykke.

- 100 er bare et tal

Det gjorde 138 brugere på TV 2 Lorrys Facebook-side også. Og flere 2.200 trykkede på synes godt om-knappen.

- Kære Lise. Ønsker dig et kæmpestort og varmt TILLYKKE med din runde fødselsdag. Du har beriget os med utallige festlige oplevelser igennem dine bøger, brevkasser, film og serier, ikke mindst Matador og Huset på Christianshavn, skriver Jeannie Rothgarn Farnæs blandt andet.

Birgit Lützhøft Jensen ønsker også tillykke.

- Du skal have et kæmpestort tillykke med din store dag, DET er jo det vi alle ønsker hvis vi er så kvikke som du er, ellers ikke. Held og lykke fremover for hele familien, skriver hun.

Mogens Rottweiler hæfter sig ved, at Lise Nørgaardstadig ser ung ud.

- 100 er bare et tal, men jeg kan se, du holder dig godt, skriver han.

Hemmeligheden er nysgerrighed

Kirsten Bøgh kender Lise fra Karlstrup Strand – og husker samtalerne med hende i bussen

- Tillykke på fødselsdagen, skriver hun.

Fødselaren afslørede i et interview med ekstra Bladet i weekenden, hvad der er en del af hemmeligheden bag at blive 100 år.

- Ja, til at starte med handler det jo om at holde sig i live. Derudover vil jeg sige, at nysgerrigheden er det, det har været med til at holde mig i live. Jeg vil vide, hvad der sker lige om lidt. Omkring det næste hjørne. Om en time og i morgen, sagde hun til avisen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik